Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Vitamine

Vitamina C, scurt ghid de utilizare

Publicat în Slabsaugras.ro
Vitamina C, scurt ghid de utilizare

Vitamina C (acidul ascorbic) este una din cele mai eficiente substante cu rol antioxidant

Vitamina C este solubila in apa si ajuta la stoparea proceselor degenerative si la bunul mers al intregului organism. Organismul uman nu este capabil sa sintetizeze vitamina C, motiv pentru care dieta si suplimentele alimentare sunt cele mai importante surse.

Cele mai bune surse de vitamina C sunt fructele si legumele. Astfel, o dieta bogata in acestea ofera zilnic o cantitate adecvata de vitamina C. Legumele precum ardeiul gras, patrunjelul, legumele cu frunze verzi (spanac, varza, broccoli), usturoiul, cartofii, morcovii si conopida sunt printre cele mai bune surse de acid ascorbic. In aceeasi masura, fructele vor aduce un plus de vitamina C. 

Doza zilnica recomandata de vitamina C este de 75-90 mg. Limita maxima admisa si peste care apare toxicitatea acestui compus este de 2000mg/zi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Slabsaugras.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Învaţă cum să-ţi alimentezi organismul cu vitamine! Citește mai mult...

***

Noua metoda consta in constientizarea cantitatii de mancare pe care o consumi si inregistrarea ei intr-un jurnal.  Găsește-ți motivația!

Citricele pot fi, o gustare excelenta, naturala, energizanta si care poate inlocui dulciurile dintre mese.

Este normal sa ti se faca foame intre mese, sa simti nevoia sa mananci ceva. Chiar si medicii stiu acest lucru, de aceea recomanda ca intre cele trei mese principale ale zilei sa se serveasca niste gustari. Alegerea apartine fiecaruia.

Fructele si legumele contin fibre, dar si numeroase vitamine si minerale, care iti completeaza necesarul zilnic de nutrienti. De regula, fructele potolesc pofta de dulce si, in acest fel, scapi de tentatia produselor cu continut ridicat de zahar.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii recomanda trei mese principale si maximum trei gustari intre ele.  Citește mai mult...

Mezelurile sunt bogate în grăsimi rele şi colesterol. Dacă le consumi cu regularitate pot să blocheze arterele şi să-ţi mărească circumferinţa abdomenului.  Găsește-ți motivația!

Painea alba este cel mai blamat tip, majoritatea persoanelor eliminand-o complet din alimentatie de teama sa nu se ingrase.

Intr-adevar, painea alba poate predispune la ingrasare, insa doar daca este consumata in exces si in combinatie cu proteine sau cu lipide.

Un alt neajuns al acestui tip de paine este numarul mic al fibrelor alimentare si a vitaminelor. De aceea, aparitia celor mai multe cancere de colon este legata de consumarea in cantitati mari a painii albe. In schimb, este singurul tip imbogatit cu calciu, un mineral indispensabil corpului, si, de aceea, este indicat in special copiilor si batranilor.

Painea neagra ajuta digestia - Painea neagra contine vitaminele E si pe cele din complexul B (B1, B2, B6 si B9), minerale (potasiu, calciu, fosfor si magneziu) si fibre alimentare. Prin continutul sau bogat in fibre alimentare, painea neagra faciliteaza digestia, motiv pentru care este recomandata in dereglarile sistemului digestiv.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Painea graham ingrasa la fel de mult ca painea alba, spune medicul Mihaela Bilic. Citește mai mult...

Se intampla uneori sa te duci la sala de trei ori pe saptamana si in alte dati sa nu reusesti sa ajungi nici macar o data? Da, stim, nu e ca si cum tu nu ti-ai dori, ci pur si simplu apar alte prioritati. Găsește-ți motivația!