Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Vitamine

Vitamina C, scurt ghid de utilizare

Publicat în Slabsaugras.ro
Vitamina C, scurt ghid de utilizare

Vitamina C (acidul ascorbic) este una din cele mai eficiente substante cu rol antioxidant

Vitamina C este solubila in apa si ajuta la stoparea proceselor degenerative si la bunul mers al intregului organism. Organismul uman nu este capabil sa sintetizeze vitamina C, motiv pentru care dieta si suplimentele alimentare sunt cele mai importante surse.

Cele mai bune surse de vitamina C sunt fructele si legumele. Astfel, o dieta bogata in acestea ofera zilnic o cantitate adecvata de vitamina C. Legumele precum ardeiul gras, patrunjelul, legumele cu frunze verzi (spanac, varza, broccoli), usturoiul, cartofii, morcovii si conopida sunt printre cele mai bune surse de acid ascorbic. In aceeasi masura, fructele vor aduce un plus de vitamina C. 

Doza zilnica recomandata de vitamina C este de 75-90 mg. Limita maxima admisa si peste care apare toxicitatea acestui compus este de 2000mg/zi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Slabsaugras.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Învaţă cum să-ţi alimentezi organismul cu vitamine! Citește mai mult...

***

Peste 200 de gravide, mămici cu bebeluși în marsupiu, mame alături de copii pe triciclete sau pe propriile biciclete, precum și tătici, bunici, unchi, mătuși, bone, au pedalat sâmbătă, 26 septembrie, în prima ediție a Paradei ”Mămici pe Biciclete” din București. Găsește-ți motivația!

Beneficiile consumului de ton

Beneficiile consumului de ton


Publicat în Wikifood.ro

Tonul contine seleniu, o componenta a unei enzime detoxifiante puternice in corpurile noastre numita glutationa peroxidaza.

Tonul reprezinta o importanta sursa de Omega-3 acizi grasi EPA (acidul eicosapentaenoic) si DHA (acidul docosahexanoic). Acesti acizi grasi omega-3 s-au dovedit a fi benefici sistemului cardiovascular, protejeaza plamanii (impotriva astmului), creierul (de protectie impotriva bolii Alzheimer si declinul cognitiv) si articulatiile (de protectie impotriva artritei).

Studiile au aratat ca Omega-3 acizi grasi are proprietati anti-cancer. In plus, tonul contine seleniu, o componenta a unei enzime detoxifiante puternice in corpurile noastre numita glutationa peroxidaza. Pentru a incheia lista, tonul este, de asemenea, o sursa buna de vitamine B si o sursa importanta de acid folic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Peștele și fructele de mare sunt alimente sănătoase, pline de proteine și grăsimi bune. Din păcate, anumite tipuri conțin mercur și pot afecta dezvoltarea neurologică a copiilor Citește mai mult...

Exista niste trucuri de slabire care netezesc calea spre abdomenul plat. Găsește-ți motivația!

De ce e bun laptele de capra?

De ce e bun laptele de capra?


Publicat în Ziare.com

In compozitia laptelui de capra intra calciul, fosforul, potasiul, magneziul precum si importante cantitati de vitamina A, B1, B2, si C.

Spre deosebire de laptele de vaca, laptele de capra contine un acid organic puternic, care opreste evolutia cancerului in stadiul incipient.

Ca tratament preventiv, laptele de capra ii ajuta pe cei bolnaviciosi sa devina mai rezistenti la infectiile de sezon ori sa suporte mai usor eventualile boli contagioase, iar pe copiii distrofici ii ajuta sa se dezvolte normal.

O cura cu lapte de capra poate dura intre 14 si 90 de zile, in functie de gravitatea bolii, dar si de prescriptiile medicale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

A fi vegetarian este un stil de viata, care trebuie sa pleace din convingere. Citește mai mult...

Vorbeste cu partenerul de viata sau cu prietenele. 70% din reusita unui regim depinde de motivatie. Găsește-ți motivația!