Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Vitamine

Vitamina C, scurt ghid de utilizare

Publicat în Slabsaugras.ro
Vitamina C, scurt ghid de utilizare

Vitamina C (acidul ascorbic) este una din cele mai eficiente substante cu rol antioxidant

Vitamina C este solubila in apa si ajuta la stoparea proceselor degenerative si la bunul mers al intregului organism. Organismul uman nu este capabil sa sintetizeze vitamina C, motiv pentru care dieta si suplimentele alimentare sunt cele mai importante surse.

Cele mai bune surse de vitamina C sunt fructele si legumele. Astfel, o dieta bogata in acestea ofera zilnic o cantitate adecvata de vitamina C. Legumele precum ardeiul gras, patrunjelul, legumele cu frunze verzi (spanac, varza, broccoli), usturoiul, cartofii, morcovii si conopida sunt printre cele mai bune surse de acid ascorbic. In aceeasi masura, fructele vor aduce un plus de vitamina C. 

Doza zilnica recomandata de vitamina C este de 75-90 mg. Limita maxima admisa si peste care apare toxicitatea acestui compus este de 2000mg/zi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Slabsaugras.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Învaţă cum să-ţi alimentezi organismul cu vitamine! Citește mai mult...

***

Am pus la cale un plan de slabit la birou fara a pierde timp special pentru asta. Găsește-ți motivația!

Dieta cu legume

Dieta cu legume


Publicat în DivaHair.ro

Legumele sunt pline de vitamine, minerale, fibre, iar consumul lor e modul sanatos de a pierde din greutate.

Exista doua tipuri de legume: cu amidon si fara amidon. Ambele tipuri pot deveni parte a unei diete, dar in timp ce legumele fara amidon pot fi consumate in abundenta, cele cu amidon contin mai mult zahar, prin urmare, o astfel de dieta trebuie tinuta mai bine sub control. Printre legumele care contin amidon se numara porumbul, mazarea si cartofii. Celelalte, inclusiv sfecla, broccoli, morcovi, conopida, castraveti, vinete, praz, ciuperci, ceapa, ardei, salata verde, spanac, rosii si dovlecel, nu contin amidon.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta medicala de 14 zile atrage numerosi adepti datorita efectelor sale rapide. Citește mai mult...

Peste 70% din romani renunta la masa de seara atunci cand vor sa slabeasca, arata un studiu recent derulat pe 802 repondenti. Găsește-ți motivația!

Ce trebuie sa stim despre ou!

Ce trebuie sa stim despre ou!


Publicat în Prokid.ro

Proteinele din albus au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului.

Proteinele din albus au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului – si in special cantitati crescute de tirozina, triptofan si lizina – atat de bine proportionati, incat oul a devenit referinta standard pentru compararea calitatii proteinelor din alte alimente.In piramida alimentara, oul este reprezentat grafic alaturi de carne si peste, fiind recomandate aproximativ 4 portii pe saptamana (4 oua pe saptamana).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Oul este un aliment cu un raport scazut de calorii recomandat si de medicii nutritionisti. Citește mai mult...

Recunosc faptul că oricât de realistă aş fi, tot nu pot să nu tânjesc după un corp perfect. Găsește-ți motivația!