Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Alimentatie echilibrata

Top 9 surse de Omega 3

Publicat în Amelie.ro
Top 9 surse de Omega 3

Omega 3 este un acid gras, are un rol foarte important pentru ca formeaza membrana celulara care are rolul de a hrani corpul.

Principala sursa de Omega 3 este in alimentatia zilnic, iar Amelie.ro iti prezinta alimentele cele mai bogate in Omega 3:semintele de in contin 3,5g de Omega 3 la 2 lingurite; nucile contin 2,27g de Omega 3 daca mananci 30g.; somonul este foarte bogat in Omega 3 – 2,09g la 110g; o sardina de 70g ofera 1,30g de Omega 3; soia reprezinta o sursa bogata de Omega 3: 1,03g la 220g de soia; Creveti – 0,37g Omega 3 la 110g creveti; Tofu – 0,36 g Omega 3 la 115 g de tofu; dorada este un peste bogat in Omega 3 – 0,36 g la 115g de peste; scoicile de asemenea sunt o sursa bogata de Omega 3 – 0,35g la 115g de scoici.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Amelie.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cea mai bogată sursă de Omega 3 este peştele, însă există şi surse vegetale de unde pot fi asimilaţi, dieta mediteraneeană conţinând mare parte din aceste elemente. Citește mai mult...

***

Incepe ziua cu un cocktail picant care are rolul de a accelera metabolismul si de a intensifica arderea grasimilor din zona abdominala. Găsește-ți motivația!

Excesele culinare de sărbători aduc cu sine kilograme în plus, creşterea nivelului de colesterol şi a glicemiei în sânge. Toate acestea afectează în mod inevitabil silueta, însă mai mult decât atât, sănătatea.

Sportul – jogging-ul, genuflexiunile, renunțatul la lift şi folosirea scărilor, plimbările în parc aduc beneficii variate la nivelul întregului corp. Practicat constant, sportul ajută plămânii şi inima să funcţioneze la parametri optimi, scade nivelul de colesterol în organism şi constituie un remediu eficient împotriva stărilor de anxietate sau depresie.

Fibrele alimentare – se găsesc în special în componenţa cerealelor integrale sau anumitor  fructe şi legume: mere, citrice, fasole, mazăre şi morcovi. Dietele bogate în fibre ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate, reglează tranzitul intestinal, scăderea nivelului de colesterol “rău” LDL şi în plus, scade tensiunea arterială ce poate fi afectată  de acumularea de kilograme suplimentare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Exerciţiile fizice "repară" senzitivitatea neuronilor implicaţi în controlul saţietăţii, cei care ne transmit nouă informaţia că suntem plini, gata cu mâncatul. Citește mai mult...

Traim intr-o societate care considera ca un corp suplu este o imagine a frumusetii.  Găsește-ți motivația!

Pacaleli in farfurie

Pacaleli in farfurie


Publicat în Adevarul

Păcăleli în farfurie: Salata Caesar sau o friptură de vită cu garnitură – care preparat are mai multe calorii?

Salatele par alegerea cea mai bună la restaurant atunci când ţinem dietă, dar, în realitate, unele dintre acestea au mai multe calorii decât o friptură cu garnitură, atrag atenţia nutriţioniştii. "Salată" înseamnă pentru mulţi dintre noi mâncare de dietă, fiindcă o asociem cu un număr mic de calorii şi de grăsimi, ba, mai mult, mulţi români o consideră unul dintre preparatele care ne satură cel mai puţin, potrivit unei statistici recente. Această percepţie este total greşită, mai ales la restaurant.

De fapt, o salată Caesar – preparată din salată verde (Eisberg, de obicei), pătrăţele de piept de pui şi parmezan, cu un sos alb din ulei de măsline, muştar şi ou – aduce organismului aproximativ 600 de kilocalorii şi 36 de grame de grăsimi. Prin comparaţie, o friptură consistentă de vită cu o garnitură de legume (fierte la baie de abur sau la grătar) aduc, în medie, numai 350 de kilocalorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Valorile nutriţionale ale sushi-ului, în special ale versiunilor occidentale, nu sunt întotdeauna potrivite pentru o dietă sănătoasă şi eficientă. Citește mai mult...

Nu-mi plăcea cum arătam și am zis să fac mai mult cardio, dar cum? I-am spus prietenei mele să ieșim la alergat! Găsește-ți motivația!