Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Supliment alimentar

Spirulina conţine numai 5% grăsimi şi doar 0,8% colesterol şi are calitatea de a controla senzaţia de foame.

Un gram de spirulina oferă organismului echivalentul nutritiv al unei mese echilibrate şi sănătoase. În plus, spirulina conţine numai 5% grăsimi şi doar 0,8% colesterol şi are calitatea de a controla senzaţia de foame. Din aceste motive, ea este recomandată ca supliment alimentar în toate curele de slăbire. Dacă este luată cu 30-40 de minute înainte de masă, ea scade considerabil pofta de mâncare.

Spirulina este folosită mult şi în industria cosmetică, la prepararea măştilor şi cremelor, datorită proprietăţilor ei nutritive, regenerante şi antioxidante asupra pielii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Spirulina este o sursa foarte buna de acizi esentiali grasi si contine majoritatea vitaminelor B. Citește mai mult...

***

Dr. Damian este nutritionist sportiv si acorda un interviu postului Radio Romania Actualitati. Găsește-ți motivația!

E bine sa scoatem de tot grasimile din dieta?

E bine sa scoatem de tot grasimile din dieta?


Publicat în Evenimentul Zilei

Cantitatea de grasimi nu trebuie sa depaseasca 30% din aportul caloric zilnic.

"Grasimile intra in compozitia celulelor si au o serie de functii: fac stocuri de energie, elibereaza hormoni ce regleaza metabolismul si hormoni sexuali, ajuta la formarea sistemului nervos la copii si la mentinerea sanatatii pielii si a parului", subliniaza nutritionistul Eduard Adamescu.

Exista anumite vitamine - A, D, E, K - care nu pot fi absorbite in lipsa lipidelor, iar daca ne ferim prea mult de ele, pot aparea carente si, implicit, rahitism la copii sau osteoporoza la adulti.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pentru cateva kg in minus, redu consumul de grasimi rele, precum untul, smantana sau slanina.  Citește mai mult...

Multi barbati incep un program de exercitii fara sa planuiasca si sa analizeze prea mult. Găsește-ți motivația!

Macroul este o excelenta sursa de omega 3. O portie de 100 g de macrou furnizeaza 1,2 g de omega 3.

Uleiul de rapita a revenit spectaculos printre uleiurile benefice sanatatii, dupa ce s-a descoperit ca este bogat in omega 3. Este un ulei fragil, care nu rezista la fierbere. De aceea, putem beneficia de acizii grasi care ii contine, adaugandu-l la salate, cruditati si preparate marinate.

Nucile sunt alimente care contin proportia ideala intre omega 3 si omega 6. Echilibrul intre aceste doua feluri de acizi grasi esentiali este foarte important pentru sanatate. Este de retinut ca nucile trebuie consumate atunci cand se decojesc, deoarece la miezurile vechi grasimile nesaturate oxideaza, devenind nesanatoase.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pestele si fructele de mare au un continut ridicat de acizi grasi Omega 3 si Omega 6 pentru buna functionare a inimii. Citește mai mult...

Conform unui studiu publicat recent, tot ce trebuie să facem este să ţinem cont de lista următoare. Găsește-ți motivația!