Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Salate

Rămâi suplă cu cele mai delicioase salate!

Publicat în Ce se intampla doctore?
Rămâi suplă cu cele mai delicioase salate!

Salata verde este un aliment foarte nutritiv si constituie o foarte bună sursă de vitamine si conţine foarte puţine calorii.

Salata verde este un aliment foarte nutritiv, constituie o foarte bună sursă de vitamina A, acid folic, vitamina C, mangan, crom, potasiu, conţine foarte puţine calorii (17 cal-100g) şi este bogată în apă.

Frunzele de salată pot fi păstrate la frigider, în compartimentul pentru verdeţuri sau în recipiente închise ermetic, până la 5 zile.

În supermarket-uri şi la piaţă găseşti nu doar salata verde clasică, dar şi o mulţime de alte sortimente de salate, precum rucola, iceberg, laptuca romană, andiva, salata romaine sau lollo rosso. Toate sunt sănătoase şi merită consumate, ba chiar îţi recomandăm să combini mai multe variante când îţi alcatuieşti salata la o masă.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Smoothie-urile din legume, fructe şi lactate au un gust delicios, dar mai ales sunt pline de nutrienţi şi vitamine. Citește mai mult...

***

Unele persoane se chinuiesc sa dea jos cinci kilograme in timp ce altele reusesc sa dea jos zeci.  Găsește-ți motivația!

Dieta de primavara

Dieta de primavara


Publicat în Coolinaria

Primavara aduce schimbari pozitive iar dieta specifica acestui anotimp nu merita ignorata.

Pierderile in greutate sunt doar unul dintre obiectivele care pot fi atinse prin adoptarea dietei de primavara, iar caloriile suplimentare vor fi acum inamicul numarul unu atat in ce priveste aspectul corporal cat si din punct de vedere al stabilirii unei rutine alimentare menita sa le arda pe acestea ceva mai eficient.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Greseala numarul 1 este sa iti propui sa iti schimbi total viata peste noapte. Citește mai mult...

Dieta ketogenica promite rezultate care se mentin o perioada lunga de timp. Găsește-ți motivația!

Cancerul si alimentatia (I)

Cancerul si alimentatia (I)


Publicat în TopCulturism.ro

Cancerul si alimentatia sunt strans legate intre ele, iar practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate.

Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu 1970, subiectii au fot urmariti fiecare in parte, in medie timp de 5 ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la Congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat si cu prelevari de sange si AND, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali.

Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului. Iata si cateva recomandari importante, rezultate din studiul EPIC. Persoanele care consuma in medie 35g de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume consumate de-a lungul zilei) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%. Cifra creste daca, pe langa alimentatia vegetariana, veti deveni si adeptii miscarii. Cancerul intestinal si cel de colon sunt in special tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

“E timpul sa redescoprim cerealele si leguminoasele!”, ne indeamna studiul Epic. Citește mai mult...

Ştii toate beneficiile sportului pe de rost, dar nu reuşeşti să te motivezi să faci mişcare?  Găsește-ți motivația!