Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Fructe

Micul dejun asigură un sfert din nevoile energetice ale organismului.

Micul dejun acoperă golul caloric de aproximativ 11 ore dintre masa din seara zilei precedente şi prânz.

Un meniu potrivit conţine: Un suc de portocale proaspete, imediat după ce vă treziţi poate deschide pofta de mâncare. Este o variantă a aşa numitului "early morning tea" al britanicilor.

Meniul Benedict constă într-un ou fiert, puţină şuncă şi un strop de sos. Printre fructele recomandate de nutriţionişti se numară kiwi. Calitatea sa principala este concentraţia optimă de vitamina C şi A, provitamina A, calciu şi fier.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Avantajul clar al dietei Thonon este pierderea mare de kilograme pe care o promite: un minumum de 6 si un maximum de 10 kg.  Citește mai mult...

***

Oricare ar fi scopurile tale în sala de sport, este important să găsești determinarea de a lucra la parametri maximi în fiecare zi de antrenament. Găsește-ți motivația!

Dieta vegetariana

Dieta vegetariana


Publicat în Adi Sandu

Sa adopti un regim vegetarian sanatos nu inseamna doar sa renunti la carne, lapte si oua.

Articolul prezinta modul in care sunt integrate in dieta vegetariana proteinele vegetale, calciul, fierul, vitaminele D si B12, iodul si Omega 3.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Deci cum poti inlocui substantele nutritive din produsele de origine animala? Citește mai mult...

Se intampla uneori sa te duci la sala de trei ori pe saptamana si in alte dati sa nu reusesti sa ajungi nici macar o data? Da, stim, nu e ca si cum tu nu ti-ai dori, ci pur si simplu apar alte prioritati. Găsește-ți motivația!

Mihaela Bilic: "Cu siguranţă, ne naştem cu o preferinţă pentru gustul dulce".

CSÎD: Ne naştem cu apetitul pentru dulce? Mihaela Bilic: Cu siguranţă, ne naştem cu o preferinţă pentru gustul dulce, pe care natura ne-o dă tocmai pentru a putea distinge între alimentele comestibile şi cele necomestibile. Automat, din instinct, noi ştim că tot ceea ce este dulce, este bun şi ce este amar nu este bun.

CSÎD: Cum a apărut ideea îndulcitorilor? M.B.: Cred că au fost în primul rând inventaţi pentru persoanele care suferă de diabet, o boală apărută mai ales în urma stilului de viaţă dezechilibrat şi a sedentarismului. Iar persoanele care nu mai pot consuma zahăr şi orice fel de glucide cu absorbţie rapidă, au nevoie de un înlocuitor pentru că altfel, viaţa lor ar fi amară şi la propriu şi la figurat. Este foarte greu să nu mai mănânci niciodată zahăr sau s-o faci cu riscul vieţii tale.

Urmareste-o pe Mihaela Bilic online si Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Mierea este intr-adevar un indulcitor natural, dar care contine un numar crescut de calorii (o lingurita de miere are 20 de calorii)! Citește mai mult...

In locul zaharului incerca extractele de lemn dulce sau stevia, care sunt naturale si au multe beneficii. Găsește-ți motivația!