Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Minerale

Deficiențele nutriționale

Publicat în Sfatul Medicului
Deficiențele nutriționale

Deficiențele nutriționale apar atunci când organismul nu absoarbe cantitatea necesară a nutrienților esențiali pentru buna sa funcționare.

 O alimentație săracă în vitamine și minerale este cauza principală a deficiențelor nutriționale care se instalează în urma privării îndelungate a corpului de unul sau mai mulți nutrienți esențiali. 
  
 Diverse afecțiuni și condiții medicale, de la cancerul de colon, până la bolile gastrointestinale, pot stă la bază apariției unei carențe în nutrienți. Sarcină poate induce și ea deficiente nutriționale, pe măsură ce fierul și alți nutrienți sunt direcționați către făt. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Sfatul Medicului. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Dulci, zemoase, parfumate, perele sunt adevarate farmacii prin compozitia lor bogata si diferita.  Citește mai mult...

***

Carbohidratii ofera un nivel ridicat de energie si trebuie sa fie consumati la micul dejun. Găsește-ți motivația!

Fulgii de ovaz, un ingredient util

Fulgii de ovaz, un ingredient util


Publicat în Dietetik.ro

Fulgii de ovaz sunt ideali in dieta Dunkan fiind un aliment recomandat in toate dietele care urmaresc scaderea in greutate.

Fulgii de ovaz sunt ideali in preparate sarate sau dulci, fie ca este vorba despre mancaruri, sosuri, dulciuri sau preparate fara foc. Textura, gustul si proprietatile acestora ii recomanda. Fulgii de ovaz sunt o excelenta sursa de fibre, minerale, totul pentru putine calorii.

Fulgii de ovaz sunt capabili sa reduca colesterolul si sa mobilizeze depozitele adipoase. Se stie ca fulgii de ovaz fac parte din lista alimentelor care topesc grasimea abdominala si ca intervin in diminuarea stratului de grasime de pe coapse si fese, adica exact acele zone care dau cele mai mari batai de cap femeilor. Nu in ultimul rand, fulgii de ovaz sunt unul din alimentele care au un puternic efect anticelulitic. Fibrele fac din fulgii de ovaz un aliment foarte satios, care are capacitatea de a tine sub control nivelul glicemiei din sange.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Această retetă este recomandată persoanelor care suferă de constipatie deoarece este bogată în fibre. Citește mai mult...

Iată o selecție de fraze-cheie menite să te motiveze, dar care nu te motivează așa cum ar trebui. Găsește-ți motivația!

Nivelul scăzut de vitamina D este asociat cu predispoziție pentru infecțiile respiratorii

​Se stie ca vitamina D joaca un rol benefic in stimularea sanatatii oaselor si a creierului, insa noi dovezi stiintifice sugereaza ca aceasta ofera protectie suplimentara intregului organism impotriva instalarii racelilor de sezon si a gripei, potrivit unei revizuiri stiintifice a 25 de studii realizate pe aceasta tema.

Noile date arata ca vitamina D stimuleaza imunitatea si ajuta la combaterea infectiilor respiratorii acute, informeaza time.com. Mai multe studii observationale au asociat nivelul scazut de vitamina D din organism cu o predispozitie pentru contactarea infectiilor respiratorii.

Cu toate acestea, studiile clinice privind administrarea suplimentelor de vitamina D au avut rezultate contradictorii, dintre care unele studii subliniaza beneficiile suplimentarii dietei alimentare cu vitamina D.

Persoanele care au luat zilnic suplimente cu vitamina D au fost mai putin predispuse sa raporteze prezenta infectiilor respiratorii acute, precum gripa sau raceala, arata raportul cercetatorilor.  In plus, cei care au avut un nivel scazut de vitamina D inainte de a incepe administrarea suplimentelor au avut parte de beneficii insemnate, avand un risc redus cu pana la 50% pentru contactarea racelilor de sezon. 
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Hotnews.ro

Îți mai recomandăm:

Pe lângă ghiozdan, caiete și rechizite, să pregătim celui mic și imunitatea pentru școală Citește mai mult...

Societatea de Nutritie Canadiana a facut un studiu prin care arata ca stafidele ar putea reprezenta o alegere buna ca gustare. Găsește-ți motivația!