Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Minerale

Deficiențele nutriționale

Publicat în Sfatul Medicului
Deficiențele nutriționale

Deficiențele nutriționale apar atunci când organismul nu absoarbe cantitatea necesară a nutrienților esențiali pentru buna sa funcționare.

 O alimentație săracă în vitamine și minerale este cauza principală a deficiențelor nutriționale care se instalează în urma privării îndelungate a corpului de unul sau mai mulți nutrienți esențiali. 
  
 Diverse afecțiuni și condiții medicale, de la cancerul de colon, până la bolile gastrointestinale, pot stă la bază apariției unei carențe în nutrienți. Sarcină poate induce și ea deficiente nutriționale, pe măsură ce fierul și alți nutrienți sunt direcționați către făt. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Sfatul Medicului. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Dulci, zemoase, parfumate, perele sunt adevarate farmacii prin compozitia lor bogata si diferita.  Citește mai mult...

***

Daca azi faci cardio, maine fa abdomene si poimaine flotari. Frigul si sala sunt doar scuze sa nu faci miscare. Găsește-ți motivația!

Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa.

Vrei sa asimilezi cat mai multe vitamine, minerale si fitonutrienti din legume si fructe? Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi te invata cum sa le consumi si iti spune ce moduri de preparare le fac sa-si piarda proprietatile nutritionale.

Consumate fara coaja, anumite fructe, cum ar fi merele, perele sau piersicile, isi pierd o mare parte din proprietati (vitamine si fibre solubile si insolubile). Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa.

Fructele si legumele gatite la peste 40 de grade celsius isi pierd o mare parte din vitamine, enzime si din proprietatile antioxidante.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente moduri de a gati in special legumele, carnea de pui si pestele. Citește mai mult...

A recurge, din disperare, la infometarea organismului este o strategie de slabire foarte riscanta.  Găsește-ți motivația!

Cum sa mananci ca sa slabesti

Cum sa mananci ca sa slabesti


Publicat în Ziare.com

Avocado este o sursa perfecta de grasimi mononesaturate, care ajuta la mentinerea senzatiei de satietate.

O viata sanatoasa in general conteaza cel mai mult, iar aceasta are la baza alimentele potrivite. Iata ce trebuie sa contina acestea, potrivit All you:

Grasimi mononesaturate - Migdale: un asemenea fruct contine doar 7 calorii si este plin de proteine si grasimi mononesaturate, care previn fluctuatiile de zahar din sange, astfel incat sa nu apara periculoasele pofte alimentare. Avocado: este o sursa perfecta de grasimi mononesaturate, care ajuta la mentinerea senzatiei de satietate. Uleiul de masline: este plin de antioxidanti care tin in frau procesele inflamatorii, previn distrugerea celulara si bolile cronice.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Si toamna poti consuma destul de multe alimente care contribuie la arderea depozitelor de grăsimi.  Citește mai mult...

Dieta Dash este concepută pentru a reduce consumul de sare şi a împiedica îmbolnăvirea inimii.  Găsește-ți motivația!