Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Minerale

Deficiențele nutriționale

Publicat în Sfatul Medicului
Deficiențele nutriționale

Deficiențele nutriționale apar atunci când organismul nu absoarbe cantitatea necesară a nutrienților esențiali pentru buna sa funcționare.

 O alimentație săracă în vitamine și minerale este cauza principală a deficiențelor nutriționale care se instalează în urma privării îndelungate a corpului de unul sau mai mulți nutrienți esențiali. 
  
 Diverse afecțiuni și condiții medicale, de la cancerul de colon, până la bolile gastrointestinale, pot stă la bază apariției unei carențe în nutrienți. Sarcină poate induce și ea deficiente nutriționale, pe măsură ce fierul și alți nutrienți sunt direcționați către făt. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Sfatul Medicului. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Dulci, zemoase, parfumate, perele sunt adevarate farmacii prin compozitia lor bogata si diferita.  Citește mai mult...

***

Motive pentru care te-ai apuca să faci sport la ține acasă ar fi o mulțime: economisești bani, nu pierzi timpul pe drum, îți faci programul cum vrei și lucrezi în ce ritm îți e ok.  Găsește-ți motivația!

Micul dejun asigură un sfert din nevoile energetice ale organismului.

Micul dejun acoperă golul caloric de aproximativ 11 ore dintre masa din seara zilei precedente şi prânz.

Un meniu potrivit conţine: Un suc de portocale proaspete, imediat după ce vă treziţi poate deschide pofta de mâncare. Este o variantă a aşa numitului "early morning tea" al britanicilor.

Meniul Benedict constă într-un ou fiert, puţină şuncă şi un strop de sos. Printre fructele recomandate de nutriţionişti se numară kiwi. Calitatea sa principala este concentraţia optimă de vitamina C şi A, provitamina A, calciu şi fier.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Avantajul clar al dietei Thonon este pierderea mare de kilograme pe care o promite: un minumum de 6 si un maximum de 10 kg.  Citește mai mult...

Descoperă cele mai frecvente greşeli pe care le poţi face fără să bănuieşti, dar care nu te lasă să slăbeşti! Găsește-ți motivația!

Dupa ce ai devenit vegetarian este foarte important sa ai grija de organismul tau.

Sparkpeople.com iti arata care sunt cei mai importanti sapte nutrienti la care ar trebui sa fii atent pentru ca sanatatea ta sa nu aiba de suferit. De exemplu unele persoane care au adoptat stilul de viata vegetarian uita sa inlocuiasca proteinele animale din carne cu proteine din legume.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Fasolea, nucile si oleaginoasele, semintele si cerealele sunt surse de proteine vegetale.  Citește mai mult...

Carbohidratii ofera un nivel ridicat de energie si trebuie sa fie consumati la micul dejun. Găsește-ți motivația!