Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Omega 3

Cum să alegi grăsimi sănătoase

Publicat în Libertatea
Cum să alegi grăsimi sănătoase

Cercetătorii au arătat că nu cantitatea de grăsimi pe care le consumăm e importantă, ci tipul de grăsimi.

Grăsimile nocive măresc nivelul de colesterol din sânge şi riscul de anumite afecţiuni serioase. În schimb, grăsimile bune au efectul opus, protejează inima şi previn afecţiunile cardiovasculare. De fapt, grăsimile benefice, precum acizii graşi omega 3 sunt esenţiali pentru sănătatea fizică şi psihică.

Grăsimi benefice - Grăsimi mononesaturate: ulei de măsline; ulei de rapiţă; ulei de floarea soarelui; ulei de alune; ulei de susan; avocado; măsline; migdale; alune; caju.

Grăsimi polinesaturate: ulei de soia; ulei de porumb; ulei de şofran; nuci; seminte de floarea soarelui, susan, dovleac, in; peşte gras: somon, ton, macrou, hering, păstrav, sardine; lapte de soia; tofu.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Grăsimile sănătoase sunt esenţiale pentru organism şi nici nu îngraşă dacă sunt consumate în cantităţi moderate Citește mai mult...

***

Consumarea unui pahar cu apa dimineata si mersul pe jos te pot ajuta sa scapi de kilograme. Găsește-ți motivația!

Tu stii ce mananci?

Tu stii ce mananci?


Publicat în Adevarul

Afla care sunt cele mai sanatoase uleiuri si cum se folosesc la gatit!

Uleiul de masline extravirgin are punctul de fum extrem de scazut (este contraindicat la prajit) si, prin urmare, ar trebui folosit numai in salate.

Potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti, din cauza exceptionalei sale valori alimentare (polifenoli, acizi grasi esentiali (Omega 3, 6 si 9) si vitamina E), dar si din cauza pretului crescut, uleiul de masline este cel mai frecvent falsificat ulei. Pentru a nu cadea in capcana producatorilor, medicul ne recomanda sa optam pentru uleiul rafinat de masline care poate fi folosit atat in salate, cat si la gatit.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Uleiul de masline extravirgin reprezinta cea mai buna alegere in materie de grasimi sanatoase. Citește mai mult...

Nu ai idee ce să mănânci la micul dejun sau nu ai niciodată timp suficient ca să găteşti? Invaţă de la Dr. Oz cele mai bune secrete de slăbit! Găsește-ți motivația!

Alimente esentiale in dieta

Alimente esentiale in dieta


Publicat în Click

Introdus in alimentatie, in special pe perioada iernii, broccoli ajuta la eliminarea grasimilor acumulate.

Gustoase, bogate in vitamine si fibre, unele alimente nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica.

Bogat in acizi grasi Omega 3, pestele aduce nenumarate beneficii sanatatii. Indicat pentru protejarea inimii si dezvoltarea muschilor scheletici, pestele (macrou, pastrav, hering, ton, somon) reduce riscul aparitiei diabetului.

Indiferent daca este vorba de micul dejun sau de salate, oul este una din variantele potrivite. Luteina si vitamina B12 din continutul oului au efect antiinflamator si reduc riscul aparitiei bolilor de inima. Mai mult, oul contineaminoacizi importanti pe care organismul le obtine doar din alimentatie si de care are nevoie pentru a produce proteine.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iată care sunt acestea și în ce alimente se găsesc! Citește mai mult...

Ştiai că pe lângă cauzele fiziologice ale durerilor, există întotdeauna și cauze emoționale? Găsește-ți motivația!