Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Ligia Pop

Mineralele din sursele vegetale sunt mai mult decat necesare si se pot folosi mai usor de catre corpul uman.

Am fost tot timpul invatati ca mineralele se pot gasi in special in produsele animale si in cantitati neinsemnate in surse vegetale. Din fericire mineralele din sursele vegetale sunt mai mult decat necesare si se pot folosi mai usor de catre corpul uman.

Calciul - Cunoscut ca si fortifiant al sistemului osos, ajuta in coagularea sangelui si este benefic pentru muschi, inima si nervi. Functioneaza bine impreuna cu magneziu si cu fierul. Iata o parte dintre alimentele care contin calciu: semintele de chia, semintele de susan; toate nucile in special migdalele, smochinele, algele marine, piersicile, perele, mazarea verde raw, toate frunzele verzi, urzicile, spanacul verde, papadia, kale-ul (cheil-ul – planta inrudita cu varza dar nu este varza creata), salvia, busuiocul, patrunjelul, menta, cimbru, curmalele, castravetii, raw hummus, morcovii, telina, sfecla, semintele de in inmuiate sau rasnite, broccoli, quinoa incoltita etc.

Urmareste-o pe Ligia Pop pe Facebook, Twitter, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ligia Pop. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Algele Dulse sunt plantele cu cele mai mari cantitati de minerale din lume, rezolvand rapid orice cadere de fier. Citește mai mult...

***

Ziua 1 e mai usoara decat credeai. Esti entuziasmata, te-ai pus pe treaba, hai sa facem asta. Găsește-ți motivația!

Inlocuieste gustarile dintre mese cu variante mai sanatoase, este momentul sa te concentrezi asupra alegerilor pe care le faci la mesele principale.

Prima saptamana: limiteaza mult consumul de sare. Sarea poate sa accentueze si sa alimenteze pofta de mancaruri grase si nesanatoase. Inlocuieste sarea cu alte alternative sanatoase atunci cand preapari o salata.

De exemplu, poti sa folosesti in loc de sare, piper negru, busuioc, patrunjel, marar, telina bete, curry, ghimbir, oregano, boia, rozmarin, salvie sau turmeric.

A doua saptamana: inlocuieste gustarile nesanatoase cu unele nutritive.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cercetarile arata ca persoanele care consuma aceeasi mancare in fiecare zi, la o masa principala, vor slabi mai repede.  Citește mai mult...

Nu ai idee ce să mănânci la micul dejun sau nu ai niciodată timp suficient ca să găteşti? Invaţă de la Dr. Oz cele mai bune secrete de slăbit! Găsește-ți motivația!

Cum slabim cu ardei iute?

Cum slabim cu ardei iute?


Publicat în Ce se intampla doctore?

Este demonstrat stiintific faptul ca substanta continuta de ardeiul iute, capsaicina, accelereaza metabolismul.

Pentru a scapa de kilogramele in plus, trebuie sa ne ajutam organismul sa isi accelereze procesele metabolice, deoarece un metabolism rapid duce la activarea termogenezei, iar prin termogeneza excesul de calorii este convertit in energie termica. Rezervele de lipide sunt cele mai importante surse de energie ale corpului, deci stimularea termogenezei va avea efecte asupra arderii depunerilor de grasimi.

Capsaicina, accelereaza metabolismul, declansand in mod natural termogeneza, adica transformarea grasimilor in energie utila, cu efecte directe in pierderea in greutate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pentru a scapa de kilogramele in plus, trebuie sa ne ajutam organismul sa isi accelereze procesele metabolice. Citește mai mult...

Dr. Oz explica faptul ca forma corpului este strans legata de metabolismul si inclinatiile noastre alimentare, de aceea atunci cand dorim sa slabim ar trebui sa tinem cont si de acest aspect. Găsește-ți motivația!