Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Omega 3

Indispensabil în orice dietă echilibrată, mai ales datorită conţinutului bogat de acizi graşi esenţiali omega 3, cine ar putea crede că peştele poate pune sănătatea în pericol?

Deşi nimeni nu ar trebui să excludă peştele din alimentaţie, există categorii de persoane care ar trebui să consume acest aliment cu precauţie şi să aleagă doar anumite tipuri de peşte. Aceasta deoarece unele specii sunt contaminate cu mercur, un element toxic pentru inimă, creier şi sistemul nervos.

De aceea, potrvit recomandărilor Administraţiei Americane pentru Siguranţa Alimentelor şi Medicamentelor, nu ar trebui să mâncăm mai mult de 340 grame de peşte pe săptămână, însă în funcţie de greutatea corporală a fiecăruia cantitatea recomandată ar putea să fie mai redusă sau mai ridicată. Femeile însărcinate şi copiii sunt cei mai expuşi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Peștele și fructele de mare sunt alimente sănătoase, pline de proteine și grăsimi bune. Din păcate, anumite tipuri conțin mercur și pot afecta dezvoltarea neurologică a copiilor Citește mai mult...

***

Ti-ai propus sa dai jos macar cateva kilograme pana la sarbatori? Afla trucurile recomandate de Dr. Oz, dar si de nutritionistii Gheorghe Mencinicopschi si Mihaela Bilic! Găsește-ți motivația!

Ridichile sunt nu numai un aliment gustos, ci si o sursa excelenta de fibre alimentare si minerale.

Exista ridichi rosii, albe, negre si galbene, cu dimensiuni variate, de la micutele ridichi rosii de primavara. Ridichile de luna trebuie sa fie mici, ferme si netede, de un rosu aprins, plin de viata, in timp ce richile negre trebuie sa fie grele.

Ridichile sunt nu numai un aliment gustos, ci si o sursa excelenta de fibre alimentare, minerale, precum potasiu, calciu, fier, fosfor, cupru, zinc si fluor si oligoelemente. In ridichi este prezenta si o gama variata de vitamine, precum vitamina C, cel mai bine reprezentata si care-i confera proprietatea de detoxifiant si intaritor al imunitatii, si vitaminele din grupul B.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ridichile sunt o excelenta sursa de vitamina C, de minerale, iar in 100 de grame de ridichi sunt doar 20 de calorii.  Citește mai mult...

Echilibrul chimic al creierului este afectat de o dieta care nu contine zahar. Găsește-ți motivația!

Consuma mai multe legume, caci acestea iti vor asigura caloriile necesare fara sa vina cu grasimile ce se stocheaza in tesuturi.

Bea ceai. Cercetarile arata ca persoanele care au acest obicei, fie ca beau ceai alb, negru sau verde, au un indice corporal mai scazut si mai putina grasime fata de celelalte.

Consuma ardei iute. Studiile realizate in Marea Britanie arata ca ingredientul activ din acesta, capsaicina, ajuta la arderea grasimilor.

Elimina carbohidratii procesati si alege alimentele naturale, neprocesate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Consuma trei-patru portii de produse lactate pe zi pentru a putea arde mai multe grasimi. Citește mai mult...

Curele de detoxifiere te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti tranzitul intestinal, să slăbeşti până la 4 kilograme într-o lună. Găsește-ți motivația!