Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Vitamine

Beneficiile vitaminei D. Studiu.

Publicat în Medlife.ro
Beneficiile vitaminei D. Studiu.

Cercetatorii au analizat vreme de 12 ani datele medicale a 4.000 de pacienti

Un aport optim de vitamina D poate reduce cu 30% riscul de deces prematur in randul persoanelor ce sufera de boli cardiovasculare, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Bergen, Norvegia. Rezultatele studiului au fost publicate recent in revista de specialitate "The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism,"/

Pentru a realiza acest studiu, cercetatorii au analizat vreme de 12 ani datele medicale a 4.000 de pacienti, cu varsta medie de 62 de ani, ce sufereau de boli cardiovasculare. 

"Studiul nostru arata ca un aport optim de vitamina D in organism reduce in mod substantial riscul de deces prematur. Un nivel prea mic sau prea mare de vitamina D ar putea creste acest risc," declara Jutta Dierkes profesor al Departamentului de Medicina Clinica din cadrul Universitatii Bergen.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Medlife.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Vitamina C este un puternic antioxidant care ajuta la repararea celulelor si la cresterea productiei de colagen.  Citește mai mult...

***

Dr. Oz explica faptul ca forma corpului este strans legata de metabolismul si inclinatiile noastre alimentare, de aceea atunci cand dorim sa slabim ar trebui sa tinem cont si de acest aspect. Găsește-ți motivația!

Pentru sete se bea apa plata sau de izvor, dar nu rece cat sa abureasca paharul, de la frigider.

Tine bidonul cu apa langa frigider si aminteste-ti ca si vara se poate raci, si inca destul de greu si cu multe complicatii. In niciun caz, bauturile foarte reci, de la frigider, nu racoresc si nu fac bine asa cum se crede.

Tine merele la frigider in lada de jos si mai curand, mananca un mar. Te racoreste si-ti da si energie, in acelasi timp. Cand simti ca nu mai ai putere si ca nu te mai poti concentra asupra activitatii pe care trebuie sa o desfasori, indiferent de starea vremii, bea un pahar de apa minerala. Vitaminele si mineralele din compozitie iti refac fortele imediat, te invioreaza si-ti fortifica organismul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iată câteva schimbări în alimentație care îți asigură buna dispoziție!  Citește mai mult...

Obsesia regimului de slabit ne condamna la o viata concentrata pe kilogramele in plus. Găsește-ți motivația!

Învaţă cum să-ţi alimentezi organismul cu vitamine!

Vitamina A. Manifestările carențiale apar atât la nivel oftalmologic, cât și la nivelul epiteliului (pielii) și al mucoaselor. Alimente: lapte, brânză, spanac, roșii, morcovi, dovleac.

Vitamina D. Manifestări: osteopatia de carență, tetania, spasmofilia, apariția cariilor și decalcifierea oaselor. În acest caz, alimentația trebuie să fie bogată în pește, ficat, gălbenuș de ou, unt, lapte.

Vitamina E. Manifestările clinice: menstruație dureroasă, avort spontan, tulburări hepatice și de fragilitate capilară. Regimul alimentar trebuie să conțină pâine din tărâțe de grâu și de secară, grâu fiert, spanac, morcovi, pătrunjel, soia și pește. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Organismul tau incearca sa iti spuna prin micile probleme de sanatate care sunt vitaminele şi mineralele în minus. Citește mai mult...

Iată o selecție de fraze-cheie menite să te motiveze, dar care nu te motivează așa cum ar trebui. Găsește-ți motivația!