Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Fibre

Ciupercile sunt bogate in vitamine, minerale, fibre, antioxidanti si apa.

Ciupercile sunt bogate in vitamine, minerale, fibre, antioxidanti si apa. Au putin sodiu si grasimi si colesterol zero.

Sunt bogate in special in grupa vitaminelor B: riboflavina, niacina, acid folic, tiamina si B6. Sunt singura sursa vegetariana de vitamina D, avand si numerosi antixodanti care ajuta la mentinerea unei epiderme tinere.

Printre mineralele continute de ciuperci se numara potasiul, cuprul, zincul, seleniul, fierul, magneziul, fosforul si calciul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ziare.com. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii spun ca ciupercile pot inlocui carnea cu succes, mai ales ca au gustul si toate celelalte calitati ale carnii, fara colesterol, insa. Citește mai mult...

***

Puterea musculară reflectă o bună conditie fizica, lucru care explica legatura dintre masa musculara si durata de viata. Găsește-ți motivația!

Paty dezvaluie acum metoda prin care a slabit: o dieta echilibrata si fittball - exercitii cu mingea aerobica.

Paty Navidad face exercitii potrivite pentru coapse, brate si abdomen, iar dieta pe care o urmeaza este una care nu o lipseste de nutrienti.

Iata ce mananca Paty Navidad: Micul dejun: un shake cu proteine; 3 albusuri de ou cu piept de curcan sau un iaurt natural cu fructe, sau cereale cu putin zahar si lapte degresat.

Pranzul: o salata de castraveti sau telina, cu putina lamaie; consome de pui fara piele si fara grasime; file de peste si legume gatite la aburi (lunea si vinerea); ardei umplut cu ton in sos de tomate (martea); dovlecei umpluti cu branza sau somon, cu tortilla de porumb (miercurea si joia).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Roxana Ionescu: Mi-am propus sa slabesc cand am inceput sa imi cumpar haine cu cateva marimi mai mari. Citește mai mult...

Cate fructe putem consuma atunci cand dorim sa scadem in greutate? Găsește-ți motivația!

Orezul, cereala cea mai consumata la nivel global, indiferent de forma si de culoarea sa, este un aliment sanatos.

„Intre zaharul alb rafinat si varietatile brune nu exista diferente majore. In cazul ambelor forme, in contextul unei diete variate si echilibrate, zaharul nu este nociv. Excesul insa este devastator pentru sanatate", atrage atentia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.

Specialistii recomanda limitarea consumului de zahar, indiferent ca este alb sau brun, deoarece excesul favorizeaza obezitatea si, deci, diabetul de tip II si bolile cardiovasculare. Pentru a ne satisface pofta de dulce, putem consuma fructe care contin zaharuri cu eliberare lenta, miere sau chiar sirop concentrat din trestie de zahar, care contine saruri minerale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Mai multe studii au raportat efecte adverse ale zaharului alb si ale siropului de porumb cu fructoza. Citește mai mult...

Renunţă la sucuri carbogozoase şi optează pentru apă cu lămâie, eventual îndulcită cu foarte puţină miere naturală.  Găsește-ți motivația!