Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Vitamine

Alimente bogate in vitamina D

Publicat în CuraDeMiere.ro
Alimente bogate in vitamina D

Pentru a avea o sanatate buna, este esential sa ii oferim corpului necesarul de vitamine si minerale.

1. Somonul proaspat sau afumat

Somonul este plin de grasimi bune. El poate fi gatit la gratar sau la aburi. O portie de 90 de grame de somon crud contine mai mult de 12 micrograme de vitamina D, adica aproape 500 unitati internationale (UI). In versiunea afumata, somonul contine mai putina vitamina D, insa aportul sau ramane interesant.

2. Tonul

Tonul contine 2 micrograme (80 UI) de vitamina D la o portie de 120 de grame atunci cand este consumat crud, in sushi, capacio sau tartar. Desi pretul sau este ridicat, inceraca sa consumi din cand in cand, daca ai carente de vitamina D. Ceea ce este interesant, este faptul ca doza de vitamina D se tripleaza pentru tonul in conserva. Pe cat posibil, cumpara conserve cu ton in bucati, nu maruntit, in suc propriu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în CuraDeMiere.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Grapefrutul are un conținut mare de vitamina C, iar pe lângă aceasta mai are vitamina A, apă, calciu, fosfor, potasiu, vitaminele B1, B2, B5, retinol, niacină, tocoferol și fier. Citește mai mult...

***

Mihaela Bilic: "branza este un aliment bogat in lipide, lipsit de fibre si sarac in glucide. Nu da satietate, ci din contra, stimuleaza apetitul".  Găsește-ți motivația!

Dieta vegetariana

Dieta vegetariana


Publicat în Adi Sandu

Sa adopti un regim vegetarian sanatos nu inseamna doar sa renunti la carne, lapte si oua.

Articolul prezinta modul in care sunt integrate in dieta vegetariana proteinele vegetale, calciul, fierul, vitaminele D si B12, iodul si Omega 3.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Deci cum poti inlocui substantele nutritive din produsele de origine animala? Citește mai mult...

De ce e bine să mâncăm pastele al dente, cartofii reci sau să nu prăjim niciodată în ulei de măsline? Găsește-ți motivația!

Conform unui studiu, broccoli nonorganic contine mai multi antioxi­danti decat broccoli organic.

Cea mai recenta teorie este ca legumele la cresterea carora s-au folosit pesticide contin mai multe vi­tamine decat cele supuse principiilor agriculturii "organice". Din studiul efectuat de britanici a reiesit ca broccoli nonorganic contine mai multi antioxi­danti decat broccoli organic. Antioxidantii au efecte benefice asupra sanatatii si previn cancerul. In privinta cartofilor, cercetatorii au concluzionat ca cei cultivati potri­vit principiilor agriculturii moderne contin mai multa vitamina C decat cei obtinuti prin metodele specifice agriculturii bio.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Conform unui studiu, broccoli nonorganic contine mai multi antioxi­danti decat broccoli organic.  Citește mai mult...

Evită alimentele care au o cantitate exagerată de zahăr si grăsimi nesănătoase. Găsește-ți motivația!