Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Vitamine

Alimente bogate in vitamina D

Publicat în CuraDeMiere.ro
Alimente bogate in vitamina D

Pentru a avea o sanatate buna, este esential sa ii oferim corpului necesarul de vitamine si minerale.

1. Somonul proaspat sau afumat

Somonul este plin de grasimi bune. El poate fi gatit la gratar sau la aburi. O portie de 90 de grame de somon crud contine mai mult de 12 micrograme de vitamina D, adica aproape 500 unitati internationale (UI). In versiunea afumata, somonul contine mai putina vitamina D, insa aportul sau ramane interesant.

2. Tonul

Tonul contine 2 micrograme (80 UI) de vitamina D la o portie de 120 de grame atunci cand este consumat crud, in sushi, capacio sau tartar. Desi pretul sau este ridicat, inceraca sa consumi din cand in cand, daca ai carente de vitamina D. Ceea ce este interesant, este faptul ca doza de vitamina D se tripleaza pentru tonul in conserva. Pe cat posibil, cumpara conserve cu ton in bucati, nu maruntit, in suc propriu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în CuraDeMiere.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Grapefrutul are un conținut mare de vitamina C, iar pe lângă aceasta mai are vitamina A, apă, calciu, fosfor, potasiu, vitaminele B1, B2, B5, retinol, niacină, tocoferol și fier. Citește mai mult...

***

De exemplu ketchup-ul are un continut ridicat de sodiu si zahar. Găsește-ți motivația!

Cu cât alimentul este mai colorat, cu atât este mai hrănitor (de exemplu, spanacul are o cotă mai mare de substanțe nutritive decât salata verde).

Rosu - Licopenul este un pigment natural, care oferă fructelor (cum ar fi roșiile, grepfrutul roșu/roz și pepenii roșii) culoarea pe care o au, fiind unul dintre cei mai puternici carotenoizi în lupta împotriva cancerului. Carotenoizii se găsesc și în morcovi, în legume de culoare verde-închis, în ardei roșii, cartofi dulci, piersici, caise (proaspete și uscate), mango, pepeni galbeni și papaya.

Verde - Alimentele verzi sunt bogate în vitaminele A, C (cu efect antioxidant) și E (care protejează celulele și cresc șansele unei vieți mai lungi și mai sănătoase. Legumele cu frunze verzi sunt, de asemenea, bogate în fier. Culoarea verde provine din clorofilă, care este modalitatea prin care planta transformă lumina solară în energie.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Indiferent dacă sunt verzi sau galbeni, pepenii sunt o sursă naturală de lichide. Citește mai mult...

În mod paradoxal, o furculiţă mai mare îţi păcăleşte creierul că a mâncat foarte mult. Găsește-ți motivația!

Ideal este sa consumi 200 de grame de peste de apa rece pe saptamana.

Pestele nu are voie sa lipseasca din dieta si mai ales pestele gras. Acesta contine substante pe care daca le consumi constant vei reduce riscul afectiunilor articulare. Acestea apar dupa 45 de ani, dar primele modificari care duc la declansarea bolii se instaleaza in jurul varstei de 30 de ani, scrie Womens Health.

Fasole boabe pentru o piele frumoasa si tanara. Fasolea boabe este foarte bogata in antioxidanti care actioneaza mai ales asupra tesuturilor de colagen afectate de razele soarelui, poluare si alte noxe. Le fel de utile sunt si legumele verzi: broccoli, sparanghelul, dar si vinetele, ceapa, telina si spanacul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Una dintre cauzele acumularii de kilograme o reprezinta scaderea ratei metabolismului bazal cu 15-20 %.  Citește mai mult...

Pe lângă un meniu diversificat şi cu alimente integrale, Dr. Oz recomandă şase gustări care au rolul de a ajuta organismul în lupta împotriva kilogramelor în plus. Găsește-ți motivația!