Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Fructe

Alimentele bogate in calciu iti ajuta organismul sa arda mai eficient grasimile, scad colesterolul si tensiunea, intaresc inima si au efect calmant.

Foarte multe persoane sunt convinse ca doar laptele si produsele lactate au calciu in compozitia lor, insa acest lucru nu este adevarat.

Dieta exclusivista, bazata doar pe aceste produse, este intr-adevar stresanta, o adevarata pedeapsa, de aceea e bine sa cunosti si alte alimente care contin calciu. Legumele cu frunze verzi, bogate in calciu, sunt salata, spanacul si urzicile. Si, cum primavara este aproape, foarte curand le poti gasi pe tarabele din piata, care se pot consuma in mancare gatita, ceai sau sub forma de suc.

Portocalele, cele mai iubite, dar si cele mai consumate citrice, contin o cantitate apreciabila de calciu si se recomanda in curele de slabire. Pot fi consumate ca atare sau sub forma de suc, simplu ori in combinatie cu suc de alte citrice.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ziare.com. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cele mai importante beneficii ale consumului de stevie sunt reducerea nevoii de a consuma alimente bogate in zahar. Citește mai mult...

***

Seara consuma o jumatate de cana cu iaurt grecesc amestecat cu o jumatate de banana si cateva afine. Găsește-ți motivația!

Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată. Se recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare a lor.

Un măr de mărime medie cu tot cu coajă conține 4,4 grame de fibre. Fără coajă, obțineți doar 2,1 grame de fibre.

Coaja conține, de asemenea și majoritatea vitaminelor. Un măr mediu cu coajă conține 8,4 miligrame de vitamina C și 98 UI (Unități Internaționale) de vitamina A. dacă îl decojiți, același măr va conține doar 6,4 miligrame de vitamina C și 61 de UI de vitamina A.

Coaja merelor conține, de asemenea acid ursolic, un compus important care combate obezitatea. Acidul ursolic crește masa musculară și ajută la dezvoltarea grăsimii brune care ajută la arderea caloriilor, potrivit unui studiu din 2012.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Un mar, cu o greutate medie, are 78 de calorii. Din cele 150 de grame ale fructului, 125 sunt apa.  Citește mai mult...

Cine se aseamana se aduna, iar zicala e valabila si in cazul greutatii corporale. Găsește-ți motivația!

Carnea este bogata in proteine, vitamine si minerale, fiind o sursa importanta de energie.

Prin consumul de carne, iti asiguri necesarul de vitamine din complexul B, vitaminele A si D si de minerale, precum fier, potasiu, zinc si fosfor. Cu toate acestea, daca faci abuz, in special de carne de vita sau de porc, vei asimila grasimi saturate, acestea fiind un factor favorizant pentru bolile de inima.

Dieta ta zilnica poate sa includa doua portii de proteine, care trebuie sa provina atat din surse animale, cat si vegetale. Ideal ar fi insa sa nu mananci zilnic carne, ci o data sau de doua ori pe saptamana si in cantitati moderate. De asemenea, cel mai bine ar fi sa alegi carnea de pasare, pestele sau cea de vita fiarta.

Iata cateva exemple recomandate pentru o singura portie: 100 g de carne rosie fara os (vita slaba, miel sau porc); 100 g de carne de pasare fara os; 100 g de peste (somon, sardine sau ton).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Carnea este bogata in proteine, vitamine si minerale, fiind o sursa importanta de energie.  Citește mai mult...

Ma numesc Laura si sunt din Brasov. Mi-am propus ca slabesc doar cateva kilograme. Găsește-ți motivația!