Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Dr. Serban Damian

Minim 5 portii de fructe si legume consumate zilnic ofera organismului o cantitate corespunzatoare de nutrienti.

Care sunt beneficiile consumului regulat de fructe si legume?

Medicul Seban Damian: Minim 5 portii de fructe si legume consumate zilnic ofera organismului o cantitate corespunzatoare de nutrienti pentru prevenirea bolilor grave si a carentelor nutritionale. Organismul uman nu inmagazineaza vitaminele hidrosolubile, iar cele 5 portii asigura minimul necesar de vitamine. In general, fructele si legumele au o valoare calorica redusa.

Urmareste-l pe Seban Damian pe pagina personala, Facebook, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Ca să te menţii la o greutate normală ai nevoie de un aport caloric care se situează în jurul valorii de 2500 kilocalorii pe zi.  Citește mai mult...

***

Potrivit specialistului există cinci astfel de alimente care îţi pot da peste cap metabolismul, astfel încât sunt o piedică în lupta cu kilogramele.  Găsește-ți motivația!

La ce ore mancam fructe?

La ce ore mancam fructe?


Publicat în Ce se intampla doctore?

Mihaela Bilic nu recomanda in regimurile de slabire inlocuirea unei mese exclusiv cu fructe deoarece aceastea nu tin de foame.

“Ideal ar fi sa folositi fructele pe post de gustare fie in jurul orei 11.00, fie dupa-amiaza pe la ora 16.00-17.00 deoarece atunci exista o secretie fiziologica de insulina, hormon care scade glicemia si determina pofta de dulce", spune Mihaela Bilic.

Cel mai nepotrivit moment pentru fructe este seara. “Metabolismul incetineste, glucidele rapide din compozitia lor nu vor putea fi folosite ca energie si se vor transforma in tesut adipos de rezerva. Persoanele care au probleme cu greutatea trebuie sa evite carbohidratii dupa ora 18.00 si sa aleaga pentru cina alimente bogate in proteine (carne, peste) asociate cu multe legume” sfatuieste medicul.

Urmareste-o pe Dr. Mihaela Bilic pe pagina personala si Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cel mai bine ar fi sa mananci proteine (carne, oua, branza, naut, linte, mazare, fasole boabe) dupa antrenament. Citește mai mult...

O cură de detoxifiere este utilă pentru a îmbunătăţi digestia şi a accelera procesul de slăbire.  Găsește-ți motivația!

Nutritionistii scot in evidenta beneficiile pe care le au ciupercile asupra siluetei noastre, atat in timpul curei de slabire, cat si in perioada Postului Pastelui.

Medicul nutritionist Mihaela Bilic subliniaza ca ciupercile tin de foame si, de aceea, pot fi folosite ca ingredient in orice mancare.

"Cand vine vorba de post ciupercile sunt foarte valoroase, continutul lor crescut de proteine vegetale tine loc de carne si branza. Si in cura de slabire ciupercile sunt un prieten, tin bine de foame cu numai 10cal/100g. In ciuperci avem multe minerale (potasiu, saleniu, zinc si fier), toate vitaminele din grupul B si fibre." a explicat Mihaela Bilic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii subliniaza ca atunci cand tii dieta, ai nevoie de legume care sa fie sarace in calorii Citește mai mult...

Renunţă la sucuri carbogozoase şi optează pentru apă cu lămâie, eventual îndulcită cu foarte puţină miere naturală.  Găsește-ți motivația!