Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Fier

Desi fierul este prezent in multe alimente, deficitul de fier a devenit o problema cu notorietate. Normele medicale incadreaza necesarul zilnic de fier pentru femei la 18 miligrame pe zi.

1. Fasolea contine fier 

Cu un continut de 4 miligrame de fier la o cana, fasolea are doar 225 de calorii si zero grasime. Fasolea boabe fie ca e ea alba, pistruiata sau negra, este un substituent excelent al carnii. Tot fasolea este una dintre legumele bogate in proteine si contine o cantitate mare de fibre care asigura un tranzit intestinal bun.

2. Stridiile contin fier

Atat de delicioase si de scumpe, stridiile nu ajung foarte des in meniul nostru. Ar fi cazul sa schimbam situatia daca vrem sa ne asiguram necesarul de fier. O singura portie contine 7 miligrame de fier.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Dietetik.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Mineralele joaca un rol esential pentru buna functionare a organismului.  Citește mai mult...

***

Fibrele sunt foarte importante pentru sănătatea digestivă şi a întregului organism. Învaţă de la Doctor Mehmet Oz ce alimente au mai multe fibre, ca să eviţi blocajele intestinale. Găsește-ți motivația!

Cele mai importante surse de acizi grasi Omega 3 sunt: pestele, fructele de mare si uleiul de peste.

Exista trei tipuri de grasimi: saturate, mononesaturate si polinesaturate. Desi se crede ca grasimile saturate sunt nesanatoase, numeroase cercetari in curs de desfasurare pun la indoiala acest lucru.

Pe de alta parte, grasimile mononesaturate, care se gasesc in uleiul de masline si uleiul de rapita, au efecte pozitive asupra organismului.

Grasimile polinesaturate sunt impartite in doua forme: acizi grasi Omega 3 si acizi grasi Omega 6, ambii extrem de importanti pentru sanatatea organismului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pestele si fructele de mare au un continut ridicat de acizi grasi Omega 3 si Omega 6 pentru buna functionare a inimii. Citește mai mult...

Dr. Serban Damian: Ar fi bine sa evitam prajelile. Avem la indemana gatirea la abur, la gratar Găsește-ți motivația!

Dieta si depresia, un cerc vicios

Dieta si depresia, un cerc vicios


Publicat în Adevarul

Grasimile „rele" din alimentatia moderna scad drastic nivelul serotoninei.

Anumite deficite nutriţionale pot să favorizeze aparitia depresiei, sustin nutritioniştii. „Aportul redus de Omega 3, de vitamine din grupul B (B2, B6 si B12 in special), de magneziu si de proteine de buna calitate poate contribui la instalarea depresiei, acestea fiind substante vitale pentru celulele nervoase", potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Multe dintre stările și schimbările biologice trăite afectează în mod direct poftele noastre alimentare.  Citește mai mult...

Incercati doar sa mirositi unele alimente, precum marul, banana sau menta.  Găsește-ți motivația!