Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Minerale

importanţa mineralelor pentru organism nu trebuie minimalizată. Iată ce trebuie să mâncăm pentru ca organismul să nu aibă probleme majore.

Seleniul, un bun antioxidant. Seleniul este un mineral care acţionează ca un antioxidant puternic.

Studiile arată că acesta este elementul minune care ne poate scăpa de afecţiuni precum depresiile sau stresul. Doza zilnică de seleniu este de 55 micrograme pe zi şi se găseşte în cereale, orez brun, nuci, seminţe şi leguminoase.

Iodul previne căderea părului. Iodul este un mineral folosit de glanda tiroidă şi lipsa lui din organism poate duce la pierderea părului. Îl găsiţi în peşte, în special în algele marine, dar şi în sarea de mare.

Fierul luptă contra anemiei. Este un mineral esenţial pentru oxigenarea sângelui. O deficienţă a acestui mineral poate duce la numeroase probleme de sănătate, anemia fiind una dintre acestea.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click Sanatate. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Nutrientii esentiali sunt: vitamina D si B12, potasiul, magneziul si iodul.  Citește mai mult...

***

Grup de suport – grup format din oameni care se confruntă cu aceleaşi probleme, nevoi, speranţe şi care împreună încearcă să găsească soluţiile. Găsește-ți motivația!

In ciuda numeroaselor diete ce presupun consumul produselor degresate, cel mai indicat este să nu renunţi definitiv la grăsimile din alimentaţie.

Poate nu ştiai, însă grăsimile sunt esenţiale pentru o bună funcţionare a creierului. De aceea, în ciuda numeroaselor diete ce presupun consumul produselor degresate, cel mai indicat este să nu renunţi definitiv la grăsimile din alimentaţie.

În rândul femeilor, aproape de fiecare dată când vine vorba de grăsime, părerea unanimă este că trebuie să ne ferim de ea: fie când dorim să mâncăm "sănătos", fie când observăm câteva kilograme în plus depuse îndeosebi pe talie şi şolduri. Totuşi, indiferent de stilul de viaţă pe care îl ai, medicii nutriţionişti recomandă ca 30% din energia oferită de alimentele pe care le consumi pe parcursul unei zile să provină din grăsimi. Tot ce trebuie să ştii este cum să faci diferenţa între cele "bune", cu uleiuri esenţiale Omega 3 şi Omega 6, şi cele "rele", ce favorizează creşterea colesterolului în sânge.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Orice „lectie“ despre grasimi incepe cu clasificarea lor: vegetale si animale si in saturate si nesaturate. Citește mai mult...

De cate ori nu te-ai trezit spunand "Gata! De luni ma apuc de dieta!" si nu ai reusit sa duci la capat ce ti-ai propus. Găsește-ți motivația!

Stafidele sunt printre putinele fructe dulci care, in cantitate rezonabila, sunt premise in curele de slabire datorita aportului lor energetic.

Stafidele au rolul de a taia pofta de mancare reducand, in acelasi timp, si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. De aceea, este recomandat ca femeile care au trecut de 50 de ani sa le consume zilnic.

Consumul regulat de stafide combate oboseala si previne depresia, fiind un tonic excelent si un energizant puternic al organismului. Se recomanda, mai ales sportivilor, persoanelor in varsta, convalescentilor, tinerilor, celor care lucreaza ori invata si depun efort deosebit, fizic ori intelectual.

Caisele uscate sunt o sursa bogata de magneziu, potasiu, betacaroten, calciu, fier si vitaminele A, C si B. Consumul lor se recomanda in anemie si infectie cu diferite virusuri. De asemenea, grabesc vindecarea ranilor, stimuleaza activitatea ficatului si a inimii si sunt un aliat in lupta impotriva cancerului. Consumate inainte de masa te ajuta sa ai o digestie mai usoara.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In lipsa fructelor proaspete, fructele uscate aduc mari beneficii sanatatii. Citește mai mult...

Iată 3 motive pentru care plânsul arată că ai un psihic puternic!  Găsește-ți motivația!