Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Omega 3

Carnea de peste este o alternativă sănătoasă pentru carnea rosie care ar trebui consumată cu moderatie si ocazional.

Ca să-ti potolesti pofta de carne poti să incluzi in meniul tău cate 3 portii de peste pe săptămână. Orice tip de peste este recomandat, insă in special somonul, macroul, heringul, sardinele nu trebuie omise, deoarece aduc un aport însemnat de acizi grasi omega-3, esentiali pentru sănătatea creierului si a inimii. Dar, nici păstrăvul, şalăul, halibutul si alte sortimente nu sunt mai prejos şi merită să se regăsească in meniul tău.

Un truc ca să consumi săptămânal peste care se prepară foarte rapid este de a tine in congelator provizii sau cateva conserve de sardine/ansoa/ton/macrou/hering in cămară. Astfel, vei avea mereu in casă peste pe care il poti folosi in diverse preparate: tartine cu ansoa, salată de crudităti cu ton, pastă de sardine cu ceapă, paste cu ton, sandviş cu file de peşte la grătar. Ca să prepari peste proaspat poti să alegi pestele intreg sau fileurile dacă preferi să nu contină oase si piele.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Legumele ar trebui sa fie gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine. Citește mai mult...

***

A slabi nu este deloc usor si daca mergem pe premiza “trebuie sa slabesc”, automat facem ca toata munca sa para mai grea si mai urata. Găsește-ți motivația!

In postul Pastelui, care sta sa inceapa, pestele se poate manca de numai doua ori, pe 25 martie, de Buna Vestire, si in ziua de Florii.

Mierea de albine, o inegalabila sursa de energie pentru toate varstele, poate inlocui produsele de patiserie si cofetarie cu care ne-am tot rasfatat pe tot parcursul iernii. Poate fi consumata ca atare, in ceai, cafea si sucuri naturale.

Fructele uscate, precum caisele, prunele, curmalele, smochinele ori stafidele, sunt adevarate bombe energizante. Contin fibre alimentare, minerale si vitamine si potolesc si satisfac nevoia de dulce, care uneori da navala.

Nucile, migdalele, fisticul si alunele sunt satioase si hranitoare si pot inlocui oricand gustarea de la ora 11.00 sau pe cea de dupa amiaza, de la ora 17.00. Nu mancati, insa, mai mult de o mana de fructe uscate pe zi, adica 50 de grame.

Pe durata postului, consumul de paine va fi oricum, mai mare. De aceea, se recomanda ca painea alba sa fie inlocuita cu painea integrala sau cea cu tarate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Fasolea, care prin compozitie contine fier si proteine, inlatura riscul de astenie si anemie. Citește mai mult...

Nu e nevoie de un expert, e suficient un pic de efort de vointa. Găsește-ți motivația!

Strugurii prelungesc tineretea

Strugurii prelungesc tineretea


Publicat în Ziare.com

Nutritionistii recomanda ca strugurii sa fie mancati cu tot cu coaja si seminte deoarece contin cea mai mare concentratie de enzime, minerale si fibre.

Nutritionistii recomanda ca strugurii sa fie mancati cu tot cu coaja si seminte deoarece contin cea mai mare concentratie de enzime, minerale si fibre, flavonoide si polifenoli care mentin elesticitatea vaselor de sange, buna functionare a sistemului imunitar, regleaza metabolismul, energizeaza si, mai ales, detoxifica.

Strugurele este bine digerat si tolerat de organism pentru ca in compozitia lui are, pe langa vitamine si minerale, fibre alimentare care usureaza detoxifierea organismului prin dobandirea unui tranzit intestinal normal.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In ciuda ideii preconcepute ca strugurii ingrasa, aceste minunate fructe au doar 65-70 de calorii in 100 de grame. Citește mai mult...

Uleiul de cocos presat la rece este un aliat de incredere in curele de slabire! Găsește-ți motivația!