Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Vitamine și minerale » Omega 3

Carnea de peste este o alternativă sănătoasă pentru carnea rosie care ar trebui consumată cu moderatie si ocazional.

Ca să-ti potolesti pofta de carne poti să incluzi in meniul tău cate 3 portii de peste pe săptămână. Orice tip de peste este recomandat, insă in special somonul, macroul, heringul, sardinele nu trebuie omise, deoarece aduc un aport însemnat de acizi grasi omega-3, esentiali pentru sănătatea creierului si a inimii. Dar, nici păstrăvul, şalăul, halibutul si alte sortimente nu sunt mai prejos şi merită să se regăsească in meniul tău.

Un truc ca să consumi săptămânal peste care se prepară foarte rapid este de a tine in congelator provizii sau cateva conserve de sardine/ansoa/ton/macrou/hering in cămară. Astfel, vei avea mereu in casă peste pe care il poti folosi in diverse preparate: tartine cu ansoa, salată de crudităti cu ton, pastă de sardine cu ceapă, paste cu ton, sandviş cu file de peşte la grătar. Ca să prepari peste proaspat poti să alegi pestele intreg sau fileurile dacă preferi să nu contină oase si piele.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Legumele ar trebui sa fie gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine. Citește mai mult...

***

Cea mai simpla metoda care te infrumuseteaza, te face sa te simti bine si sa ai mai multa energie este miscarea! Găsește-ți motivația!

Dieta cu legume

Dieta cu legume


Publicat în DivaHair.ro

Legumele sunt pline de vitamine, minerale, fibre, iar consumul lor e modul sanatos de a pierde din greutate.

Exista doua tipuri de legume: cu amidon si fara amidon. Ambele tipuri pot deveni parte a unei diete, dar in timp ce legumele fara amidon pot fi consumate in abundenta, cele cu amidon contin mai mult zahar, prin urmare, o astfel de dieta trebuie tinuta mai bine sub control. Printre legumele care contin amidon se numara porumbul, mazarea si cartofii. Celelalte, inclusiv sfecla, broccoli, morcovi, conopida, castraveti, vinete, praz, ciuperci, ceapa, ardei, salata verde, spanac, rosii si dovlecel, nu contin amidon.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta medicala de 14 zile atrage numerosi adepti datorita efectelor sale rapide. Citește mai mult...

Nu ai idee ce să mănânci la micul dejun sau nu ai niciodată timp suficient ca să găteşti? Invaţă de la Dr. Oz cele mai bune secrete de slăbit! Găsește-ți motivația!

Datorita cantitatii de acid oleic continute, este considerat o grasime exemplara!

Uleiul de masline si efectele sale asupra organismului au atras atentia americanilor inca din anii´50, cand s-a relationat incidenta scazuta a bolilor cardiovasculare din tarile mediteraneene cu consumul de grasimi provenite din uleiul de masline.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Uleiul de masline extravirgin reprezinta cea mai buna alegere in materie de grasimi sanatoase. Citește mai mult...

Mihaela Bilic: "branza este un aliment bogat in lipide, lipsit de fibre si sarac in glucide. Nu da satietate, ci din contra, stimuleaza apetitul".  Găsește-ți motivația!