Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Vârsta a treia » Mersul pe jos

Dacă nu ne place să ne plimbăm există alte soluţii care să ne meţină suple

Specialiştii ne recomandă ca, în fiecare zi, să facem 10.000 de paşi, adică să parcurgem circa 8 kilometri, aceasta fiind cea mai simplă soluţie de a ne menţine în formă. Mergând pe jos această distanţă reuşim să consumăm aprozimativ 500 de kilocalorii, potrivit „Abecedarului de obezitate“, coordonat de dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Alte opţiuni sunt mersul cu bicicleta 8 kilometri, timp de 30 de minute, sau putem merge la bazin şi înota timp de 20 de minute sau pur şi simplu putem da drumul la muzică şi dansa jumătate de oră. Toate aceste activităţi ne ajută să obţinem exact acelaşi rezultat ca atunci când parcurgem pe jos cei 10.000 de paşi, potrivit aceleiaşi surse.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

~
~

Îți mai recomandăm:

Cel putin o jumatate de ora pe zi mergand pe jos este suficient pentru a ne bucura de un corp armonios. Citește mai mult...

***

Dacă gândim şi vorbim într-o manieră negativă, inevitabil atragem lucrurile şi situaţiile negative. Iată ce poți face! Găsește-ți motivația!

Dieta vs. sport – confruntarea finala!

Dieta vs. sport – confruntarea finala!


Publicat în SfatulParintilor.ro

Unii dintre noi preferam sa facem foamea decat sa mergem pe jos sau sa mergem la sala.

Majoritatea dintre noi incearca sa gaseasca acel echilibru perfect intre dieta si sport care sa se potriveasca stilului nostru de viata, structurii noastre umane, sa nu deprime sau frustreze prea tare si sa ne si ajute la silueta si sanatate. Marea disputa Dieta sau Sport a avut loc si expertii americani (medici, specialisti in fitness, nutritionisti, etc.) au dat verdictul in revista americana Women’s Health. Iti prezentam invingatorul la diversele categorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta combinata cu exercitii fizice reprezinta cea mai buna metoda de a pierde in greutate. Citește mai mult...

Laptele proaspat poate sa contina anumite bacterii care pot fi patogene pentru organism. Găsește-ți motivația!

Consumarea unui pahar cu apa dimineata si mersul pe jos te pot ajuta sa scapi de kilograme.

Nu manca dupa ora 20 daca vrei cu adevarat sa slabesti. Desi pare o regula simpla, este cel mai greu de respectat. Asta pentru ca multe persoane se alimenteaza haotic in timpul zilei. Prin urmare, principala masa si, de obicei, cea mai consistenta este amanata spre ora 21 sau chiar mai tarziu. Insa este un obicei prost, avertizeaza specialistii. Caloriile acumulate la masa de seara nu sunt folosite corespunzator, deoarece, in timpul noptii, organismul se odihneste si, astfel, se depun sub forma de grasime.

Bea apa dimineata! Un studiu recent a scos la iveala faptul ca un pahar de apa baut inainte de micul dejun ajuta la arderea caloriilor. Dupa ce ne trezim, corpul este deshidratat, iar lucrul acesta poate incetini procesul de metabolizare. Prin urmare, inainte de a incepe ritualul cafelei, ceaiului sau laptelui cu cacao, nu trebuie uitat paharul cu apa, deoarece atunci cand corpul este hidratat, arderile sunt accelerate, spun cercetatorii. De asemenea, se recomanda ca la fiecare ora sa bem cate un pahar cu apa, pentru o buna functionare a organismului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Faptul ca nu sari peste micul dejun este un obicei sanatos si chiar te poate ajuta sa traiesti mai mult. Citește mai mult...

Nu mai ştii ce mâncăruri să prepari ca să nu simţi că eşti la dietă?  Găsește-ți motivația!