Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Vârsta a treia » Prelungirea vietii

Acum avem și o justificare medicală pentru a lăsa copiii să petreacă mai mult timp cu bunicii.

Bunicii care ajută ocazional la creșterea nepoților sau care își aduc contribuția în comunitatea din care fac parte pot trăi mai mult în comparație cu vârstnicii care nu au grijă de rude și nu își ajută semenii, potrivit interpretării rezultatelor unui studiu realizat timp de două decenii în Germania, informează Reuters.

Îngrijirea permanentă a nepoților poate fi o activitate cu efecte negative asupra sănătății persoanelor vârstnice, însă dacă bunicii își aduc ocazional contribuția în acest sens se pot bucura de importante beneficii precum o viață mai lungă, notează oamenii de știință. 

"Această legătură ar putea fi un mecanism înrădăcinat adânc în trecutul nostru evolutiv când contribuția la creșterea copiilor era crucială pentru supraviețuirea speciei umane", a explicat autoarea principală a cercetării, Sonja Hilbrand, din cadrul departamentului de psihologie a Universității Basel din Elveția. Pe de altă parte, aceasta a adăugat pentru Reuters Health că "lipsa contactului cu nepoții poate avea un impact negativ asupra sănătății bunicilor".

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet

Publicat în Agerpres. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

~
~

Îți mai recomandăm:

Faceti sport, urmati o cura de slabire si totusi rezultatele intarzie sa apara sau nu sunt pe masura efortului depus? Găsește-ți motivația!