Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Despre Cereale

Orice aliment care are in compozitie grau, orez, ovaz, porumb, orz sau alt tip de grane este parte constituenta a grupei cerealelor.

Cerealele sunt impartite in doua mari subgrupe: cereale integrale si cereale rafinate.

Din categoria cereale integrale fac parte faina de grau integrala,

graul bulgur (grau obisnuit, fiert, uscat in cuptor si apoi sfaramat), fulgii de ovaz, faina de malai si orezul brun. Acestea sunt o sursa bogata in vitamine, minerale, carbohidrati, grasimi, uleiuri si proteine.

Cerealele rafinate s-au obtinut in urma unui proces de manicare

prin care membrana exterioara si germenul au fost inlaturate, ramanand doar membrana interioara. Acest lucru asigura o textura mai fina a graului si ii imbunatateste rezistenta, dar ii inlatura si fibrele dietetice, fierul si multe dintre vitaminele din complexul B. Din aceasta categorie fac parte faina alba, painea alba, orezul decorticat si produsele de patiserie.

Informatie preluata de pe www.topsanatate.ro