Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Trucuri simple

Iată câteva metode simple care au grijă de sănătatea ficatului și au rol de detoxifiere!

Rădăcina de cicoare este folosită ca remediu pentru curățarea ficatului, rolul sau principal fiind cel de a curăța sângele și ajuta ficatul să-și îmbunătățească funcțiile.  

Anghinarea are proprietăți hepatoprotectoare și stimulente ale funcției hepatice. De asemenea are și funcția de a crește debitul de bilă secretată. În ceaiuri se pune o linguriță de frunze de anghinare la o cană de apă și se beau maxim două căni pe zi.

Sucul de sfeclă roșie conține o mulțime de substanțe nutritive pentru ficatul nostru. Amestecă sucul de sfeclă cu apă și sucul de la un măr, iar corpul îți va mulțumi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în click.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto TraiestiNatural.ro

Îți mai recomandăm:

Detoxifierea ficatului ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la întărirea sistemului imunitar. Citește mai mult...

***

Intrebarea de pus pe gand azi: Daca trupul tau ar vorbi cu tine, despre ce crezi ca te-ar certa cel mai tare? Găsește-ți motivația!

Azi îți recomandăm 10 alimente care, nu numai că nu îngrașă, dar ajută la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor, îți dau energie și te feresc de tot felul de deficiențe nutriționale.

1. Fructul de avocado

Bruschetele cu avocado sunt cele mai sanatoase gustari, asadar e bine sa le ai in vedere cand tii cura de slabire. De asemenea, consumat in salate sau in smoothie-uri, acest fruct iti va furniza grasimile sanatoase de care ai nevoie si te va ajuta sa iti pastrezi greutatea.Avocado mai contine fibre solubile si insolubile care ajuta la suprimarea apetitului culinar. 

2. Iaurtul

Nu mai este o noutate pentru nimeni ca iaurtul nu trebuie sa lipseasca din nicio dieta. El imbunatateste tranzitul intestinal, tine de foame si te ajuta sa slabesti asa cum ti-ai propus. Iaurtul este renumit pentru faptul ca aduce bacterii bune in stomac care reduc balonarea si previn diverse afectiuni gastrice. Ai grija sa consumi iaurt simplu, fara arome si aditivi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Daca esti in plina cura de slabire si incerci sa reduci zaharul din dieta ta, iata mai jos o lista cu fructele cu un continut redus de zahar pe care e bine sa le incluzi in alimentatia ta. Citește mai mult...

Pentru omul modern este greu sa se apuce de sport si mult mai greu sa-si mentina acest obicei sanatos si sa-l practice in mod constant. Găsește-ți motivația!

Importanţa fibrelor în dieta zilnică

Importanţa fibrelor în dieta zilnică


Publicat în Clubul Sanatatii Walmark

O dieta bogată în fibre alimentare aduce numeroase beneficii organismului.

O dieta bogată în fibre alimentare aduce numeroase beneficii organismului. Cu toate acestea aportul zilnic de fibre alimentare este, de cele mai multe ori, cu mult mai mic decât dozele zilnice recomandate.

Fibrele alimentare reprezintă totalitatea componentelor unei plante pe care organismul nu le poate digera. Fibrele pot fi solubile şi insolubile, ambele fiind la fel de importante pentru sănătate, digestie şi pentru prevenirea diabetului, bolilor de inimă, obezităţii şi constipaţiei.

Fibrele solubile – împreuna cu apa formează un gel care dă senzaţia de saţietate şi încetineşte digestia. În acelaşi timp ajută la menţinerea colesterolului şi glicemiei în limite normale. Alimente care conţin fibre solubile: mazăre, fasole, ovăz, citrice, mere, orz.

Fibrele insolubile – acest tip de fibre nu se dizolvă în apa. Fibrele insolubile au un efect prebiotic deoarece ajung în intestin în forma lor originală şi ajută la dezvoltarea bacteriilor benefice aflate în intestin prevenind astfel constipaţia. Alimente care conţin fibre insolubile: tărâţe de grâu, conopidă, fasole verde, cartofi, nuci.

Conform specialiştilor doza zilnică recomandată de fibre alimentare diferă în funcţie de vârstă şi sex:

- Sub 50 de ani – femei: aprox 25g; bărbaţi: aprox 38g.

- Peste 50 de ani – femei: aprox 20g; bărbaţi: aprox 30g.

Beneficiile fibrelor alimentare:

- previn bolile cardiovasculare – fibrele influenţează absorbţia grăsimilor;

- au rol important în curele de slăbire – dau senzaţie de saţietate, favorizează detoxifierea organismului, au efect laxativ;

- previn apariţia cancerului de colon;

- scad absorbţia de glucoză la nivel intestinal.

Pe lângă beneficiile importante pe care fibrele alimentare le au asupra organismului, acestea au un rol foarte important şi în managementul greutăţii. Studiile arată că o dieta bogată în alimente cu un conţinut ridicat de apa şi fibre alimentare (ex: legume, salată, fructe) conferă senzaţie de saţietate şi aduce organismului un aport scăzut de calorii. În acelaşi timp reglează tranzitul intestinal. În urma unor studii clinice s-au raportat într-o perioadă de 8 saptămâni pierderi în greutate semnificativ mai mari în cazul dietelor bogate în fibre alimentare decat în cazul dietelor cu un conţinut mai scăzut.

Iată câteva idei prin care poţi introduce fibrele alimentare în dieta zilnică:

- consumă cereale integrale dimineaţa;

- înlocuieşte pâinea alba cu cea din făina de grâu integral;

- consumă fructe la fiecare masă;

- fasolea, lintea şi mazărea au un conţinut ridicat în fibre alimentare.

Suplimentele alimentare pe bază de fibre au forme şi arome diferite şi conţin fibre izolate din plante. Fibrele care intră cel mai des în compoziţia suplimentelor alimentare sunt:

Inulina – inulinele sunt un grup de oligozaharide ce conţin fructoză. Inulina este considerată o fibră solubilă care creşte absorbţia calciului în organism şi stabilizează flora intestinală. Inulina poate fi consumată şi de persoanele care suferă de diabet.

Celuloza – previne apariţia constipaţiei şi hemoroizilor, scurtează timpul de contact al substanţelor toxice cu mucosa intestinului prevenind astfel apariţia cancerului de colon, menţine glucoza în limite normale.

Lignina – absoarbe acizii biliari, hidratează organismul şi reglează tranzitul intestinal.

Psyllium – este o plantă care face parte din genul Plantago care conţine aproximativ 70% fibre solubile. Are un conţinut ridicat în vitamine din grupul B, proteine, acid linoleic. Este folosită ca remediu împotriva constipaţiei, ulcerului gastric, diareei şi hemoroizilor.

Pectină din mere – coaja mărului conţine pectină (o fibră solubilă). Pectina întreţine flora intestinală, scade colesterolul şi ajută la curăţarea tractului intestinal.

Fibre din sfecla roşie – au efect laxativ, scad colesterolul şi tensiunea arterială.

Ovăz – are un conţinut ridicat de fibre care au capacitatea de a absorbi grăsimile şi zaharurile. Deoarece au capacitatea de a absorbi o cantitate mare de lichide, acestea dau senzaţia de saţietate pentru o lungă durată.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Mancati sparanghel, radacina de cicoare, gulie, papadie si fructe pentru a scapa de kilogramele in plus. Citește mai mult...

Dr. Oz împreună cu un antrenor recunoscut de fitness recomandă o nouă regulă de slăbit. Găsește-ți motivația!