Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Sfaturi

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Londra, cheia unei vieţi lungi este aceea de a avea talia nu mai mare de jumătate din înălţime, în centimetri.

Această formulă care, potrivit cercetătorilor, se aplică în mod egal pentru bărbaţi şi femei, indiferent de vârstă sau etnie. Astfel, un bărbat sau o femeie care are 170 cm nu trebuie să depăşească în talie 85 cm. Pentru 180 cm, circumferinţa taliei nu trebuie să depăşească 90 cm etc.

Cercetătorii de la Londra explică, de asemenea, care este procedura de măsurare a taliei: puneţi metrul între ultima coastă şi osul şoldului şi nu respiraţi. Nu trişaţi prin strângerea ruletei!

“Circumferinţa taliei este importantă, deoarece indică cantitatea de grăsime abdominală care este legată de nivelul ridicat al colesterolului, diabetul zaharat şi bolile cardiovasculare”, spune dr. Margaret Ashwell, autorul principal al studiului. Aceasta estimează că acest raport talie-înălţime este un indicator al problemelor de sănătate şi al obezităţii ca indicele de masă corporală (IMC), utilizat pe scară largă de medici.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Covasna Media. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Nu te lasa purtata de gindul ca mai e si miine o zi. Zi, dupa zi, kilogramele se aduna. Citește mai mult...

***

A dat jos jumătate din greutate si a devenit regina unui concurs mondial de slabit. Găsește-ți motivația!

Invingatoare in lupta cu kilogramele

Invingatoare in lupta cu kilogramele


Publicat în Irina Reisler

Gabriela a slabit spectaculos, 21 de kilograme in 5 luni.

Gabriela este o invingatoare in lupta cu kilogramele. A slabit spectaculos, minus 21 de kilograme in 5 luni. Merita, pe deplin, sa i se intimple multe lucruri bune (povestea ei completa o poti citi AICI).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cu rabdare, ambitie, corectitudine si mult optimism au ajuns sa nu se mai recunoasca. Citește mai mult...

Se stie ca un procent de peste 60-80% de cruditati ne poate mentine corpul la o greutate normala. Găsește-ți motivația!

Produsele "light" – bune sau nu?

Produsele "light" – bune sau nu?


Publicat în ClickPentruFemei.ro

Dacă suferi de diabet sau ai anumite restricţii alimentare, produsele „light“ pot fi o soluţie. Dar, dacă le cumperi ca să slăbeşti, ai grijă: vei fi tentată să le consumi în exces.

Dacă suferi de diabet sau ai anumite restricţii alimentare, produsele „light“ pot fi o soluţie. Dar, dacă le cumperi ca să slăbeşti, ai grijă: vei fi tentată să le consumi în exces. Altă capcană sunt băuturile cu „0 zahăr“, care te obişnuiesc cu gustul dulce. 

Citește etichetele

Pentru că un aliment „light“ îți oferă mai puține calorii, va avea fie zahăr în cantitate mai scăzută, fie grăsimi – fie mai puțin din amândouă.

Atenție însă! Un aliment care pierde din cremozitate sau din dulceață pierde și din gust – iar savorile lipsă sunt, de regulă, compensate. Citește, deci, etichetele, comparând numărul de calorii, cantitatea de materii grase și de zaharuri cu valorile produsului „normal“.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Bauturile carbogazoase light sau zero calorii, produsele fara zahar, dar cu sirop de porumb si lactatele light te pot ingrasa. Citește mai mult...

Inlocuieste sucul carbogazos cu apa plata sau ceaiurile din plante medicinale neindulcite. Găsește-ți motivația!