Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Postul

Avocado, nuca de cocos, prăjiturile vegane sunt câteva dintre alimentele sănătoase, dar şi delicioase care pot fi incluse în dietă în timpul postului.

"În ceea ce priveşte alimentaţia, avem marele avantaj că pieţele s-au umplut deja cu verdeţuri diverse specifice primăverii, din care ne putem pregăti zilnic salate mari, ciorbe, ghiveci de legume, nectaruri verzi etc.", spune nutriţionistul Oana Tirpan.

Alte alimente care trebuie consumate zilnic sunt leguminoasele (fasole, mazăre, năut, linte), pentru aportul lor de proteine. Acestea se pot consuma ca atare, cu legume sau, şi mai bine, în combinaţie cu cereale integrale (orez, paste, hrişcă, quinoa, fulgi de ovăz şi secară, pâine integrală).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Mediafax.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Găteşte alimente diverse, alegând în fiecare săptămână câteva legume pe care să le foloseşti pentru tocăniţe şi supe/ciorbe. Citește mai mult...

***

Evită alimentele care au o cantitate exagerată de zahăr si grăsimi nesănătoase. Găsește-ți motivația!

Combinatiile nepotrivite de alimente duc la balonare, gaze intestinale si, de cele mai multe ori, la o indigestie incompleta care favorizeaza formarea toxinelor in intestine.

Care sunt cele mai nefericite combinatii de alimente care iti pot provoca balonare?

1. Bauturi carbogazoase si mancare

2. Fructe imediat dupa masa

3. Carne cu garnitura de cartofi sau orez

4. Banane cu lapte

5. Fasole cu branza

6. Cereale cu lapte

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ocoleste bauturile carbogazoase (de tip cola, apa carbogazoasa, sifon, bere), varza, fasolea si mazarea.  Citește mai mult...

Iată cum ar trebui să te îmbraci, în funcție de forma corpului tău, astfel încât să pari mai slabă.  Găsește-ți motivația!

Cu ce ne hranim in Postul Pastelui

Cu ce ne hranim in Postul Pastelui


Publicat în Ziare.com

Pentru ca in perioada postului organismul sa nu sufere, trebuie consumate fructe si legume bogate in proteine, asemanatoare proteinelor animale.

Din cele mai vechi timpuri, omul, ca sa se hraneasca, s-a folosit de ciuperci, acest dar minunat al pamantului, cu valori nutritive exceptionale. Ciupercile contin multe proteine, asa ca pot inlocui carnea cu succes. Din ciuperci se pot face sarmale sau ardei umpluti, chiftele, tocanita ori se pot adauga la alte mancaruri, supe, ciorbe, pilaf.

Fasolea, atat cea uscata, cat si cea verde, congelata sau conservata, la borcan, contine fier si proteine si este extrem de hranitoare, indiferent cum e gatita.

Varza, cruda sau murata, sub forma de salata sau gatita la cuptor, nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic al persoanelor care tin post, pentru ca aceasta perioada nu trebuie traita ca o pedeapsa.

Nucile sunt satioase si hranitoare si pot inlocui oricand gustarea de la ora 11.00 sau pe cea de dupa-amiaza, de la ora 17.00. Nu mancati, insa, mai mult de o mana de nuci pe zi, adica 50 de grame.

Fructele uscate, care la tara nu lipsesc din rezerva de alimente pregatita inca de vara trecuta, aici intrand caisele ori prunele, contin fibre alimentare, minerale si vitamine si potolesc si satisfac nevoia de dulce, care uneori da navala.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In postul Pastelui, care sta sa inceapa, pestele se poate manca de numai doua ori, pe 25 martie, de Buna Vestire, si in ziua de Florii.  Citește mai mult...

Tot mai multe persoane aleg în ultima vreme produsele bio. Însă oferă acestea avantajele care se tot vehiculează? Şi îşi merită preţul piperat? Găsește-ți motivația!