Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Sfaturi

Câte dintre noi știm cum funcționează vaginul?

Nu știu voi cum ați fost crescute, dar la mine acasă nu se pronunța cuvântul „vagin”. Când eram mică, mama făcea referire la întreaga zonă în chestiune utilizând apelativul „bună”. Cel mai frecvent apelativul cu pricina se împerechea  cu „rușine”. „Ia mâna de la bună că e rușine”, „ai grijă cum stai, e rușine”, etc. Când am crescut, am început toți să evităm orice referire cu privire la subiect. Așa că eu am crescut cu noțiunea de rușine atașată serios și sănătos de orice referire la sex sau organe sexuale. În adolescență am bântuit prin sexualitate cu confuzie și vinovăție, că, deh, era de rușine.Mă feream să mă ating. Mă feream să mă uit. Mă feream să întreb. Mă feream să apelez la medic. Am aflat mai apoi de la prietene că, în mare majoritate, și ele au fost crescute la fel. Și că și ele aveau o relație discutabilă cu vaginul lor.

Să mă explic... Și pentru asta, am nevoie mai întâi să definesc ce înțeleg eu printr-o relație bună. Cu oricine, nu doar cu organele tale (fie ele sexuale sau ba).

În primul rând, eu cred că pentru o relație de calitate e nevoie de cunoaștere. Ai nevoie să înțelegi cum anume funcționează omul, lucrul, organul din fața ta. Ce nevoi are? Ce probleme are? Și vă întreb: câte dintre noi știm cum funcționează vaginul? Când e sănătos? Ce e firesc și ce e nefiresc?

În al doilea rând, e nevoie de respect, de atenție și de grijă. Asta presupune să nu treci în coada listei de priorități semnele unor probleme, să apelezi la medic, dacă este cazul, și să te asiguri că are parte de tratamentul cel mai bun. Nu din cel după ureche. Sau după prietene. Și să iei în calcul părerile autorizate, nelăsând să ajungă la tine toate „vorbele din popor”.

La ce folosește să ai o relație bună cu vaginul tău? 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Idelyn.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Idelyn.ro

Îți mai recomandăm:

Tema curei de slabire pune problema stilului de viata. Mai corect spus: ar pune problema stilului de viata. Citește mai mult...

***

In locul zaharului incerca extractele de lemn dulce sau stevia, care sunt naturale si au multe beneficii. Găsește-ți motivația!

Primii pasi ai programului de slabire

Primii pasi ai programului de slabire


Publicat în Irina Reisler

Primul pas, cel mai important, atunci cind vrei sa slabesti, este DECIZIA.

Transforma-l pe “imi doresc”, in “vreau”, pe “nu pot”, in “pot”, lasa lamentarile si scuzele, la o parte, trage aer in piept si porneste, la drum! Ambitia si vointa, determinarea si mobilizarea sint lucruri care tin exclusiv de tine. Nici un specialist nu ti le poate da. Nimeni nu te poate convinge sa schimbi ceva, daca tu nu VREI acest lucru.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Gabriela a slabit spectaculos, 21 de kilograme in 5 luni.  Citește mai mult...

Senzaţia de foame este principala cauză pentru care majoritatea curelor de slăbire eşuează.  Găsește-ți motivația!

8 secrete ca sa slabesti cand faci cumparaturi

8 secrete ca sa slabesti cand faci cumparaturi


Publicat în SfatulParintilor.ro

Iata 8 secrete ale unui stil de viata sanatos, recomandate in cartea sa "Criza grasilor: Fortele ascunse din spatele epidemiei de obezitate", scrisa de dr. Deborah Cohen.

Iata 8 secrete ale unui stil de viata sanatos, recomandate in cartea sa “Criza grasilor: Fortele ascunse din spatele epidemiei de obezitate”, scrisa de dr. Deborah Cohen.

1. Fa o lista scurta de cumparaturi si tine-te de ea!

2. Nu face cumparaturi cand esti stresat

3. Mananca inainte sa pleci la cumparaturi

4. Alege un carucior si asigura-te ca jumatate din el il umpli cu fructe si legume

5. Alege alimente sanatoase, vrac

6. Citeste fiecare eticheta

7. Evita prajiturile si produsele de patiserie

8. Plateste cash

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Bucataria traditionala romaneasca este caracterizata prin mancaruri greu digerabile. Citește mai mult...

Află care sunt cele mai indicate legume pentru a avea o digestive uşoară. Găsește-ți motivația!