Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Stil de viata

Suntem obișnuiți ca atunci când vrem să dăm jos câteva kilograme să evităm alimentele nesănătoase, însă potrivit unui nou studiu este important și la ce oră mâncăm.

Un sondaj recent a stabilit care sunt momentele optime pentru a lua cele 3 mese zilnice. Conform spuselor persoanelor aflate la dietă, respectarea acestor ore de masă face regimul mult mai eficient.

Micul dejun ar trebui mâncat la puţin timp după ora 7 (momentul indicat de cercetători ca fiind cel mai potrivit fiind 7.11); masa de prânz ar fi bine să fie luată între 12.30 şi 13.00, iar cina ar trebui consumată devreme, în niciun caz după ora 19.00, deoarece cinele târzii sunt dezastruoase pentru dietă. Cina ar trebui luată, ideal, între 18.00 şi 18.30.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în DoctorulZilei.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Secretul pentru ca o persoană să îşi menţină silueta sau să scape de kilogramele în plus este să respecte orele ideale pentru mic dejun, prânz şi cină, se arată într-un studiu recent. Citește mai mult...

***

De ce e bine să mâncăm pastele al dente, cartofii reci sau să nu prăjim niciodată în ulei de măsline? Găsește-ți motivația!

Nutritionistii ne indeamna intotdeauna sa mancam cele mai sanatoase alimente. Iar legumele si fructele se afla mereu in fruntea clasamentului atunci cand vine vorba despre un stil de viata echilibrat.

1-2. Fasolea si lintea

Avand in vedere continutul bogat de proteine, fibre, fier, magneziu, potasiu si zinc, fasolea si lintea sunt “superstarurile” legumelor. Cu toate acestea, multa lume le sare din lista de cumparaturi. Iar cand, totusi, le achizitioneaza, sunt preferate conservele. Nutritionistii avertizeaza insa ca, desi sunt mai convenabile pentru buzunar, alimentele isi pierd, prin conservare, pana  40 la suta din proprietati.

3. Pepenele

Pentru unii poate fi fructul preferat al verii, insa sunt destui care, din cauza continului sau ridicat de zahar, il ocolesc. Si rau fac. Specialistii in nutritie il recomanda tocmai pentru sucul dulce, dar scazut in calorii, bogat in vitaminele A, C si potasiu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iata o lista cu alimente ideale pentru slabit in sezonul cald, pe care le poti manca si acasa si la restaurant, scrie Webmed. Citește mai mult...

Apartenenta la o retea de socializare stimuleaza moral oamenii si ii incurajeaza sa faca eforturi pentru a-si mentine o dieta corespunzatoare. Găsește-ți motivația!

Daca exista bufet suedez la restaurantul respectiv, alegeti farfuriile mici.

Renuntati la antreuri! Deseori, acestea abunda in sare care duce la retentie de lichide. Iar vara, acestea pot compromite lookul de plaja.

Rugati chelnerul sa nu va aduca un cos cu chifle apetisante. Uneori, nici nu va dati seama cand ati dat gata, de pofta, mai mult de o suta de calorii.

Nu terminati portia intreaga. Consumati jumatate dintr-un platou generos, mai ales daca abunda in carnuri grase si sosuri.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Primul pas pentru respectarea dietei il reprezinta detoxifierea organismului. Citește mai mult...

Am inceput, treptat, sa micsorez portiile si, ulterior, sa renunt la anumite lucruri. Găsește-ți motivația!