Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Sfaturi

Nu ai cum să mănânci sănătos dacă nu știi să citești etichetele produselor.

Poate părea o întreagă filosofie, dar îți vom da câteva informații care vor face această sarcină mult mai ușoară.  

Primul criteriu pe care trebuie să îl urmărești atunci când citești o etichetă este numărul ingredientelor. Evită produsele care au mai mult de cinci ingrediente. 

Un aliment natural expiră într-o perioadă relativ scurtă, însă una care are adăugați tot felul de aditivi va rezista mult și bine, într-o formă aproape intactă. 

Aditivii pot fi scriși fie sub forma codului alfanumeric european (ca E-uri), fie ca denumire chimică. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Dietetik.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Este de preferat să ai o cantitate redusă de grăsime corporală dacă îţi doreşti să fii într-o formă fizică bună. Citește mai mult...

***

Andreea Marin se pare ca isi doreste sa slabeasca si asta poate fi motivatia de care are nevoie. Găsește-ți motivația!

Alimente care topesc grăsimea de pe burtă

Alimente care topesc grăsimea de pe burtă


Publicat în DoctorulZilei.ro

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus pentru totdeauna, nu trebuie să apelezi la diete extreme. Secretul e să mănânci mai puține alimente neăsnătoase și să te bazezi pe cele care ajută la arderea grăsimilor.

Pește: conține o cantitate mare de acizi grași omega 3 care stimulează metabolismul. Omega 3 influențează nivelul leptinei, un hormon care are rolul de a arde sau de a depozita caloriile.

Consumul de alimente bogate în omega 3 crește nivelul enzimelor care ard grăsimea și îl scad pe al celor care depozitează grăsimea.

Iaurt grecesc: obţinut din lapte de capră sau oaie, iaurtul grecesc are de două ori mai multe proteine decât iaurturile de vacă. Proteinele rămân în stomac pentru mai mult timp, spun specialiştii, ceea ce menţine senzaţia de saţietate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Deşi nu există o formulă magică de slabit, în afara unui regim de viaţă sănătos, anumite remedii naturiste vă pot fi de ajutor: ceaiuri diuretice şi laxative, alimente care vă taie pofta de mâncare sau plante care stimulează metabolismul. Citește mai mult...

Pentru omul modern este greu sa se apuce de sport si mult mai greu sa-si mentina acest obicei sanatos si sa-l practice in mod constant. Găsește-ți motivația!

Cum iti controlezi poftele

Cum iti controlezi poftele


Publicat în Dietetik.ro

Este foarte indicat ca in fata poftelor percepute a fi acerbe si exacte sa intelegem de fapt ce se ascunde in spatele acestei dorinte puternice.

Pofta de mancare este un concept general care se situeaza intre apetitul alimentar si placerea de a manca. Intrebarea "aveti pofta de mancare?" este asociata cu verificarea placerii resimtite in actul de hranire alimentara. Poftele speciale de mancare de tipul "mi-e pofta de ceva dulce” sunt asociate cu nevoia de retraire a unei emotii placute, relaxante, securizante. Nu este o nevoie bio-fiziologica de fond ci o nevoie afectiva, emotionala care duce catre o dorinta de placere.

Ce e de facut pentru a controla aceste pofte? Este foarte indicat ca in fata poftelor percepute a fi acerbe si exacte sa intelegem de fapt ce se ascunde in spatele acestei dorinte puternice. Poate fi o nevoie de afectiune, atentie, securitate sau liniste pe care individul o asociaza procesului de masticatie. Uneori, gustul in sine este o amintire frumoasa care iradiaza pe creier starea de bine, liniste relaxare, alteori mestecatul in sine sau rontaitul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Îți este poftă în mod constant să mănânci anumite alimente? Poate fi modul prin care organismul îți semnalează că are nevoie de unele substanțe nutritive. Citește mai mult...

Muzicianul Călin Cyfer a spus „DA” unei provocări inspirate din practica unor călugări maratonişti japonezi. Găsește-ți motivația!