Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Stil de viata

Cum vă puteți reduce pofta de mâncare

Publicat în DoctorulZilei.ro
Cum vă puteți reduce pofta de mâncare

Cartofii, pastele făinoase şi pâinea ţin pofta de mâncare în frâu. Dulciurile, în schimb, stimulează apetitul.

Cartofii, pastele făinoase şi pâinea ţin pofta de mâncare în frâu. Dulciurile, în schimb, stimulează apetitul. Nutriţioniştii au alcătuit o listă cu factorii care influenţează apetitul şi oferă câteva ponturi despre cum puteţi să diminuaţi pofta de mâncare exagerată.

1. DULCIURILE. Dacă încercaţi să vă potoliţi foamea cu prăjituri sau bomboane, nu aţi ales soluţia potrivită. Acestea cresc brusc glicemia, apoi o scad şi aşa apare foamea. "Pâinea, cartofii, pastele făinoase sunt mai bune decât dulciurile concentrate. Ele menţin glicemia crescută pe termen mai lung“, explică Sharron Dalton, profesor de nutriţie la Universitatea New York.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în DoctorulZilei.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Pentru a evita senzatia de foame intensa si kilogramele in plus, mancati alimente bogate in proteine si fibre. Citește mai mult...

***

Celebrul Dr. Oz îţi propune un plan de slăbit sănătos în două săptămâni, consumând doar alimente sănătoase. Găsește-ți motivația!

Dacă ne uităm doar la caloriile consumate la micul dejun, au existat multe încercări de a studia impactul micului dejun asupra greutăţii unei persoane.

Ceea ce se mănâncă la micul dejun variază de la o ţară la alta. În Scandinavia, de exemplu, se consumă peşte afumat, în Germania mezeluri, iar în Marea Britanie cereale, care, de cele mai multe ori, conţin mai mult zahăr şi sare decât ne dăm seama. Grupul "Consensus Action on Salt and Health" spune că unele cereale sunt mai sărate chiar decât apa de mare. Acest lucru face ca impactul consumului micului dejun să fie dificil de evaluat la nivel global, pentru că beneficiile nutriţionale depind de ceea ce este inclus în meniu.

Dacă ne uităm doar la caloriile consumate la micul dejun, au existat multe încercări de a studia impactul micului dejun asupra greutăţii unei persoane. O revizuire a studiilor efectuate înainte de 2004 a arătat că persoanele care sar peste micul dejun nu consumă mai multe calorii pe timpul zilei pentru a compensa. Potrivit acestor studii, persoanele care iau micul dejun tind să aibă o dietă mai echilibrată nutriţional, dar nu neapărat mai calorică.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Foarte multi obisnuiesc sa “sara” exact peste masa care ingrasa cel mai putin. Citește mai mult...

Branzeturile, pastele, alcoolul sau maioneza sunt cateva dintre alimentele care iti pot periclita cura de slabire. Găsește-ți motivația!

Foamea patologica este explicata prin lipsa, din organism, a mineralelor, vitaminelor, acizilor grasi esentiali si antioxidantilor.

Ca sa elimini senzatia de foame permanenta este bine sa consumi alimente bogate in minerale, vitamine, acizi grasi esentiali si antioxidanti. Iata si o lista ajutatoare:

Fructele si legumele, de preferat nepreparate termic. Specialistii te sfatuiesc sa alegi, in special, fructele si legumele inchise la culoare – ele contin, in plus, catehine si izoflavone, adica antioxidanti naturali, care lupta impotriva radicalilor liberi. Iata si lista fructelor, care contin antioxidanti: portocala, grapefruit, lamaia, fructele de padure, guava, mango, caisa, piersica. Soia este un aliment ce “taie” pofta de mincare, datorita proteinelor pe care le contine. Tot aceste proteine previn bolile cardio-vasculare si anumite forme de cancer.

Urmareste-o pe Irina Reisler pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Un pumn de migdale contine: 5 g de proteine vegetale, 14 grame de grasimi nesaturate si 4 grame de fibre alimentare. Citește mai mult...

A dat jos jumătate din greutate si a devenit regina unui concurs mondial de slabit. Găsește-ți motivația!