Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Sfaturi

Cum să mănânci ca un nutriționist

Nutriționiștii nu sunt numai acele persoane care au transformat în meserie pasiunea pentru mâncatul sănătos, ci și acele persoane care au înțeles importanța alimentației pentru orice părticică din organism.

Consumă cât mai mult ulei de măsline: Uleiul de măsline te va ajuta să trăiești mai mult, te va feri de boli de inimă, cancer și tot felul de alte boli cronice. Nu trebuie să-ți lipsească în nicio zi o salată cu ulei de măsline.

Educă-ți gusturile: Da, o perioadă o să ți se pară anost să mănânci multe salate, fructe, alimente integrale și să renunți la dulciuri, mezeluri, sucuri carbogazoase, prăjituri, produse de patiserie și tot felul de alte alimente nesănătoase, dar delicioase. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Dietetik.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Serveste masa la ore fixe (mic dejun, pranz, cina), iar intre mese consuma fructe si legume crude. Citește mai mult...

***

Adauga 1/2 de lingurita de scortisoara in terciul de ovaz de la micul dejun! Găsește-ți motivația!

Nu este uşor, dar dacă totuşi nu ai chef să ţii o dietă, ţine cont de sfaturile de mai jos!

Mănâncă singură - În compania altora, ai mai multă poftă de mâncare şi mănânci mai mult. Alternativa e să mănânci singură într-un loc liniştit, dar în nici un caz în faţa televizorului.

Testează-ţi foamea - Ai fi dispusă să mergi 10 km pe jos doar pentru că ţi-e poftă de o felie de tort? Fă astfel de comparaţii ca să-ţi dai seama dacă îţi este cu adevărat foame sau doar ţi-e poftă..

Ia micul dejun - Cercetările au arătat că, pe termen lung, persoanele care iau micul dejun se păstrează mai bine în formă. Cel mai bun mic dejun pare a fi cel format din cereale şi lactate, însă există o multitudine de alte variante între care poţi alege. Fructele nu trebuie să lipsească de pe masă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

A atinge o greutate normala nu ar trebui sa fie o cursa contra cronometru in care sa te supui unor suplicii prin diete drastice. Citește mai mult...

Mihaela Bilic: "branza este un aliment bogat in lipide, lipsit de fibre si sarac in glucide. Nu da satietate, ci din contra, stimuleaza apetitul".  Găsește-ți motivația!

Cum alegi uleiul de masline?

Cum alegi uleiul de masline?


Publicat în Femeia

Superioritatea uleiului este data de aciditate, determinata de acidul oleic.

Dupa clasificarea oficiala, exista doua categorii: ulei de masline virgin si ulei obtinut prin alte procedee. Superioritatea uleiului este data de aciditate, determinata de acidul oleic. Cu cat uleiul este mai prelucrat, cu atat este „mai putin virgin“ si mai acid.

Dupa cantitatea de acid oleic la 100 de grame de ulei, exista: ulei de masline extravirgin (aciditate sub 1%) – in general, are pana in 0,8% aciditate si este cel mai bun. Provine din prima presare, la rece, cu mijloace exclusiv mecanice. Are gust delicat, pastreaza savoarea si proprietatile maslinelor.

Ulei de masline virgin (aciditate sub 2%) – este obtinut tot prin presare la rece, fara amestecuri adaugate. Este inferior celui extravirgin, avand maximum 2% aciditate. Nu are un gust la fel de fin, dar este mai ieftin.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Mai mult de o duzina de alimente ajuta la reducerea dependentei de dulce. Citește mai mult...

Proteinele au capacitatea de a induce mai rapid senzatia de satietate.  Găsește-ți motivația!