Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Sfaturi

Degeaba tii cura de slabire daca nu stii sa combini alimentele. Cele mai comune efecte ale combinatiilor alimentare nepotrivite sunt constipatia, care favorizeaza ingrasarea si stagnarea curei de slabire, oboseala, balonarea, gazele intestinale, arsurile gastrice, acumularea de toxine in intestine si crampele stomacale.

1. Combina condimentele cu proteinele

Condimentele ajuta la accelerarea procesului de ardere a grasimilor, scad nivelul zaharului din sange, au efecte anti-bacteriene, iar proteinele iti dau energie. 

2. Combina legumele (mai putin cartofii) cu toate celelalte alimente (mai putin fructele)

Indiferent daca mananci o friptura, un ou, o felie de branza sau o iahnie de fasole, este important sa asezi langa o salata sau niste legume proaspete sau preparate. Cartofii nu sunt recomandati, deoarece acestia in combinatie cu proteinele sau carbohidratii, nu fac decat sa incetineasca digestia. Legumele contin fibre care accelereaza tranzitul intestinal si, implicit, favorizeaza arderea grasimilor. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Dietetik.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cele mai comune efecte ale combinațiilor alimentare nepotrivite sunt constipația, care favorizează îngrășarea și stagnarea curei de slăbire, oboseala, balonarea, gazele intestinale, arsurile gastrice, acumularea de toxine în intestine și crampele stomacale.  Citește mai mult...

***

O persoana adulta, sanatoasa, nu trebuie sa consume mai mult de 3 pahare de lapte pe saptamana. Găsește-ți motivația!

Inlocuieste sarea. Foloseste condimente!

Inlocuieste sarea. Foloseste condimente!


Publicat în Irina Reisler

Sarea duce la retentie hidrica, adica la acumularea surplusului de apa in tesuturi.

Sfatul tuturor specialistilor este sa inlocuim sarea, cu cat mai multe condimente, pentru ca acestea ne ajuta sa fim sanatosi, sint adjuvanti excelenti, in curele de slabire, si dau savoare mincarurilor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Alimentele, cu cat sunt mai iuti, cu atat produc o mai rapida ardere a caloriilor. Citește mai mult...

Pe langa faptul ca este o cura de slabire eficienta, dieta ayurvedica te ajuta sa te simti mai bine fizic si psihic. Găsește-ți motivația!

Importanţa hidratării în sezonul cald

Importanţa hidratării în sezonul cald


Publicat în Clubul Sănătății Walmark

Hidratarea organismului este foarte importantă în fiecare zi, nu doar în sezonul cald. Un nivel optim de hidratare menţine starea de bine a organismului. Lipsa hidratării poate determina o persoana să se simtă leneşă, lentă şi lipsită de motivaţie. Corpul uman este făcut din aproximativ 60% apa, iar creierul din 75% lichid.

Hidratarea în timpul sezonului cald împiedică supraîncălzirea organismului. Principala metodă prin care organismul scapă de căldura în exces este transpiraţia. Transpiraţiile excesive reduc nivelul de apă din organism, de aceea este foarte importantă menţinerea echilibrului hidric.

Există diferite recomandări în ceea ce priveşte consumul zilnic de lichide. Ca şi recomandare generală, consumul zilnic de lichide trebuie sa echivaleze aproximativ 2l. Cu toate acestea, oamenii au necesităţi diferite şi este foarte important să reglăm această cantitate în funcţie de anotimp, activităţile desfăşurate, alimentaţie, afecţiuni, etc.

Următoarele recomandări vă vor ajuta să menţineţi un nivel optim de hidratare atât în sezonul cald cât si în celelalte anotimpuri:

-          Nu toate lichidele hidratează organismul. Băuturile alcoolice, cafeina, sucurile carbogazoase nu sunt recomandate atunci când ne dorim un nivel optim de hidratare. Ca o alternativă puteţi alege sucurile naturale de fructe diluate cu apă, apă plată, băuturi pentru sportivi în cazul în care aveţi de gând să mergeţi la sală.

-          Apa nu se găseşte doar la sticlă. Multe alimente au un conţinut ridicat de lichide. Citricele conţin până la 87% apă, sunt bogate în vitamina C, potasiu, magneziu şi calciu. Pepenele roşu conţine aproximativ 90% apă şi este o sursă importantă de vitamina A, C, B6. Alte gustări sănătoase care hidratează organismul:  struguri, kiwi, ananas, castravete, spanac, mango, măr, căpşuni.

-          Înainte de fiecare masă consumă un pahar cu apă. Acest lucru este benefic în curele de slăbire. Totodată apa ajută la eliminarea toxinelor din organism.

-          Atunci când transpiraţi, corpul nu pierde doar apa ci şi electroliţii. Adaugă amestecuri de electroliţi în apa pe care o bei, mai ales inaintea efectuarii exerciţiilor fizice.

Alexandra Găinuşă

Consultant medical Walmark

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

În zilele caniculare de vară, hidratarea este foarte importantă pentru a vă menţine într-o formă fizică bună.  Citește mai mult...

Cand suntem incarcati de emotii negative, consumam alimente bogate in calorii. Găsește-ți motivația!