Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Trucuri simple

În ziua de azi, principalul motiv al obezităţii este sedentarismul asociat cu mâncatul nesănătos. Pentru a preveni luarea în greutate şi eventual, obezitatea, trebuie să faci câteva eforturi atunci când eşti la birou.

Mişcă-ţi picioarele

În timp ceț rezolvi treburile stând la birou picioarele îţi sunt relaxate. Îți propunem un exercițiu care te ajută să fluidizezi circulația sangvină, să-ți tonifiezi picioarele și să arzi caloriile: ridică genunchi, flexându-i, apoi lasă încet pe pardoseală. 

Nu vorbi la telefon în timp ce stai jos

Ai grijă ca telefonul de pe care vorbeşti să fie unul mobil, astfel încât în timp ce vorbeşti să te poţi și plimba, chiar și în jurul biroului.

Nu mânca în faţa calculatorului

Îţi este mult mai uşor să mănânci la birou, chiar şi în timp ce lucrezi, dar nu este deloc favorabil pentru silueta ta.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click Sanatate. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Ceea ce ar trebui sa stie toata lumea este ca sportul nu are ca principal scop slabitul, de aceea se recomanda in combinatie cu o dieta corespunzatoare. Citește mai mult...

***

Dr. Oz recomandă fructele de kiwi ca o gustare energizantă, deoarece au un conţinut mare de vitamine şi minerale cu rol revigorant asupra organismului.  Găsește-ți motivația!

Preparate sau semi-preparate?

Preparate sau semi-preparate?


Publicat în Jurnalul

Aici puteti vedea ce se intampla in stomacul nostru cand mancam preparate si semi-preparate.

Stomacul omului nu poate digerat complet alimentele procesate – preparate si semipreparate. Faptul a fost demonstrat, stiintific, de doi cercetatori americani (un gastroenterolog al Universitatii Harvard si un bursier al proiectului TEDxManhattan), cu ajutorul unor camere video miniaturale, ingerabile, de dimensiunea unor pilule.

Camerele au insotit doua categorii de alimente ingerate: produse in casa, respectiv procesate. Mai exact, supa la plic, suc artificial si jeleuri din comert, vs supa gatita in casa, cu taietei de casa, suc natural si jeleuri din sucuri de fructe.

Imaginile filmate de cele doua camere miniaturale au aratat ca alimentele preparate in casa au fost complet digerate dupa doua ore si jumatate de la ingerare, in vreme ce urme din alimentele procesate au fost observabile si la 32 de ore de la ingerare. (R.V.)

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta bogată în mâncăruri procesate creste riscul de cancer, boli de inimă dar și de deces prematur, atenționează experții. Citește mai mult...

Personalizarea se refera la adaptarea regimului alimentar la o multime de caracteristici individuale. Găsește-ți motivația!

De ce e bine să mâncăm pastele al dente, cartofii reci sau să nu prăjim niciodată în ulei de măsline?

Fierbeti-vă pastele cu câteva minute mai puţin decât timpul recomandat - Pastele tind să aibă un indice glicemic (GI) scăzut, ceea ce înseamnă că ele vă asigură o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp. Însă pentru a realiza acest lucru, ele trebuie să fie preparate "al dente" (să fie fierte, dar interiorul să fie ferm). Atunci când pastele sunt tari, enzimele digestive din intestin au nevoie de mai mult timp pentru a transforma amidonul în zaharuri, pe care le eliberează lent în fluxul sangvin, oferind senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.

Dacă pastele sunt fierte prea mult, indicele glicemic creşte, iar amidonul este descompus mai repede în zaharuri. Experţii recomandă să fierbeţi pastele cu 2-3 minute mai puţin decât timpul indicat de preparare, pentru a obţine această textură "al dente".
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nu doar alimentele pe care le consumi ar trebui sa te preocupe, ci si felul in care sunt preparate. Citește mai mult...

Exista anumite alimente care au in compozitia lor substante care ar putea sa influenteze metabolismul si sa ne ajute sa slabim. Găsește-ți motivația!