Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Sfaturi

Este cunoscut faptul că expunerea îndelungată la razele UV poate cauza cancer de piele, îmbătrânire prematură a pielii și riduri așadar unei creme de protecție solară este o măsură preventivă obligatorie.

Alege SPF-ul în funcție de pielea ta - Dacă ai pielea foarte deschisă , ar trebui să alegi o cremă/loțiune care conține SPF 30 sau mai mare, iar dacă pielea ta are o nuanța închisă, poți folosi produse cu SPF începând de la 15 în sus.

De asemenea, e indicat să fie rezistentă la apa pentru o protecție cât mai îndelungată. 

Momentul aplicării - Loțiunea de protectiv trebuie aplicată cu 15-30 de minute înainte de a ieși la soare. Pielea are nevoie de cel puțin 15 minute pentru a absorbi corect și în totalitate loțiunea.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Elle. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Razele ultraviolete sunt responsabile pentru îmbătrânirea prematură a tenului, apariția ridurilor și a petelor pigmentare, dar și pentru cancerul de piele.  Citește mai mult...

***

Folosirea indulcitorilor nu te ajuta sa scapi de kilograme, ci din contra pe termen lung pot avea exact efectul opus. Găsește-ți motivația!

Mituri dietetice

Mituri dietetice


Publicat în Adevarul

Un nivel sănătos de colesterol în sânge este absolut necesar pentru producerea de hormoni si pentru buna functionare a metabolismului celular.

Iată cateva dintre cele mai răspândite mituri legate de diete. Colesterolul este nociv si dieta fără grăsimi e sănătoasă. Colesterolul este o substantă grasă, produsă in principal de ficat. Un nivel sănătos de colesterol in sânge este absolut necesar pentru producerea de hormoni si pentru buna functionare a metabolismului celular. Există colesterol bun, HDL, si colesterol rău, LDL. Colesterolul rău, care se găseste in grăsimile saturate din carne, brânză, unt, produse de patiserie etc, se depune pe pereții interiori ai arterelor. Colesterolul bun, care se găseste in grăsimile nesaturate din ulei de măsline sau avocado, transportă colesterolul depus pe artere inapoi la ficat. 


Dietele drastice si infometarea sunt eficiente in slăbire. Acest lucru poate fi adevărat doar pe perioadă scurtă de timp si poate avea un impact negativ in ceea ce priveste revenirea rapidă la greutate mare si starea de sănătate, in general. In plus, pe lângă grăsime, in dietele stricte se pierde si masă musculară. Asadar, trebuie aleasă o dietă echilibrată, de lungă durată si prin care se pot pierde kilogramele in plus usor si sănătos.

Urmareste-o pe Dr. Lygia Alexandrescu pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iată câteva dintre cele mai răspândite mituri legate de diete. Citește mai mult...

Un “dulce” natural precum fructele uscate iti pot pacali pofta de “ceva bun”. Găsește-ți motivația!

Războiul kilogramelor

Războiul kilogramelor


Publicat în Formula AS

Cercetările au arătat că perceperea unor greu­tăţi, a unor adversităţi, precum şi lipsa de perspec­tive fac oamenii să mănânce necontrolat.

O grămadă de facturi neplătite, o ceartă cu par­tenerul de viaţă, dar şi ştirile cu care ne bombardează televizorul sunt de ajuns pentru a vă face să vă năpustiţi asupra unei cutii cu bomboane. Cercetările au arătat că perceperea unor greu­tăţi, a unor adversităţi, precum şi lipsa de perspec­tive fac oamenii să mănânce necontrolat.

Pierderea sau menţinerea greutăţii e pentru majoritatea dintre noi o grijă în plus. Însă dacă adoptaţi măcar patru dintre comportamentele pe care vi le sugerăm, susţi­nute cu entuziasm de nutriţionişti şi de psihologi, veţi fi mai slabi şi mai sănătoşi în câteva zile.

Opriţi televizorul - Privitul la televizor, în timp ce mâncaţi, vă poate aduce multe calorii în plus. Şi condusul maşinii sau oricare altă activitate exercitată în paralel cu mâncatul, vă distrage atenţia şi poate duce, de asemenea, la can­tităţi prea mari de alimente. Sfatul specialiştilor este să puneţi ceea ce mâncaţi pe o farfurie şi să staţi jos, chiar dacă mâncaţi singur.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sărace în ca­lorii, dar cu un con­cen­trat com­plex de vi­tamine, mi­nerale şi fibre, merele sunt printre cele mai bu­ne alegeri pentru un regim de slăbit. Citește mai mult...

Această soluţie este total contraindicată de specialişti, deoarece face ravagii în organism şi se pot ajunge la probleme foarte grave.  Găsește-ți motivația!