Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Leacuri naturiste

Printr-o metodă simplă şi uşor de realizat se poate prepara şi acasă un săpun de calitate.

Reţeta săpunului de casă: Într-o oală de 6-8 l (care nu va fi folosită apoi în alt scop!) se pun câte 200 g sodă caustică şi 1 l de apă pentru fiecare kilogram de grăsime (margarină, unt, ulei). Pentru parfum se adaugă la fiert o mână de pelin, lavandă, flori de trandafir, liliac (plantă proaspătă sau uscată). Dacă se doreşte şi o colorare a lui, se va turna în amestec puţin colorant organic. După 24 de ore, se scoate să­punul din cutie, se taie în bucăţi, care se pun apoi la uscat.

Leacuri cu săpun: Dureri de articulaţii şi ligamente, arsuri, acnee, sinuzită, tăieturi, călcâie crăpate sau bătături.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în AM Press. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Doua retete reusite cu mure proaspete, realizate in august. Citește mai mult...

***

În aproximativ trei săptămâni, prin decizii, un obicei negativ poate fi eliminat Găsește-ți motivația!

Numeroase studii au indicat ca adeptii alimentatiei raw vegan arata mai tineri.

Denumirea “raw vegan” sau “raw food” inseamna alimentatie vegana fara foc, unde includem legumele, germenii, vlastarii, semintele, nucile, fructele, dar si alge marine. Cu toate aceste ingrediente se pot face variatii si combinatii corecte din punct de vedere nutritional, deosebite si pe gusturile tuturor. Spre deosebire de hrana moarta, hrana vie contine enzime, niste proteine care activeaza procesele biochimice dintr-un organism viu. Aceste enzime sunt distruse atunci cand un aliment este gatit termic, fie ca este fiert, prajit, fie copt.

Pe masura ce inaintam in varsta, numarul enzimelor metabolice scade, iar ele nu mai pot fi suplimentate cu enzime din exterior. Singurul lucru pe care putem sa-l facem este sa prelungim viata enzimelor metabolice.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Hrana vie sau stilul de alimentaţie cunoscut şi sub denumirea "raw food" nu mai reprezintă un lucru nou pentru foarte multe femei. Citește mai mult...

Mihaela Radulescu a apelat la ajutorul medicului nutritionist Mihaela Bilic pentru a slabi 32 de kilograme. Găsește-ți motivația!

Am fost vegan pentru o lună

Am fost vegan pentru o lună


Publicat în Eusuntv.ro

Am încercat să fiu vegan pentru o lună și am eșuat lamentabil

Dați-mi voie să vă explic cum s-a întâmplat totul.

Medic fiind, m-am plasat sceptic. Știam că e foarte greu să-ți iei nutrienții doar din legume, semințe, fructe. Cu vitamina B12 e complicată treaba, deoarece se găsește doar în produse de origine animală și-n cele vegane îmbogățite cu B12, dar e discutabilă „îmbogățirea” asta și e nevoie de suplimentare serioasă. Adăugăm calciul, zincul, fierul și lista problemelor crește. Până în momentul începerii exercițiului, știam că omul e un animal omnivor, că strămoșii noștri au fost vânători și pescari, că proteinele diferă din punct de vedere al calității, că unii aminoacizi nu se găsesc în cele mai multe plante, că animalele care consumă carne bat la orice oră în inteligență animalele care consumă doar plante, că există diferențe serioase în creier între specii. Tot m-am înhămat la challenge, ca o curiozitate.

Tot felul de vedete recomandă veganismul, adică evitarea oricărui produs alimentar de origine animală. O fac arătând cum sunt chinuite animalele, cum industria asta distruge planeta. Acestea sunt puncte forte pe care orice vegan ți le aruncă în față și e capabil să vină cu exemple nesfârșite când vrei să-l contrazici.

Am mâncat cereale fără zahăr, cu lapte de cocos sau migdale, fructe de toate felurile, salate, legume la cuptor sau fierte, semințe, supe de linte, tofu. După câteva zile, ne simțeam minunat, chiar părea că ne obișnuiserăm cu totul, eram mai energici ca niciodată. Apoi, dezastru. După două săptămâni, am început să mai avem forță pentru aproape nimic. Eram într-o stare de oboseală generală, fără niciun chef, cu amețeli, cu lentoare, cu tot tacâmul. Mă tot întrebam unde să fie greșeala și dacă nu cumva altceva produce simptomele, fără vreo legătură cu dieta.

N-am găsit nimic. Un vegan are nevoie, ca orice om, de proteine. Cam 0.8 grame per kilogram corp, asta însemnând vreo 60 de grame pe zi pentru mine. Proteinele se găsesc în legume, fructe, semințe, dar în cantități mai mici decât în carne. Semințele sunt cele mai bogate, dar ca să iei 20 de grame de proteine la o masă, îți trebuie o cantitate considerabilă; ele sunt bogate în grăsimi și destul de calorice – dai peste cap intake-ul de calorii și te îngrași negreșit.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Dr. Radulescu revine cu un nou articol după mii de comentarii primite din ambele tabere Citește mai mult...

Principalele 5 motivari atunci cand vine vorba de pierderea kilogramelor. Găsește-ți motivația!