Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Sfaturi

Cum ne putem controla apetitul

Publicat în ClickSanatate.ro
Cum ne putem controla apetitul

Apetitul este în mare măsură influenţat de unele evenimente stresante, precum şi de modificările hormonale.

Nu sări peste mesele principale

Masa de dimineaţă furnizează organismului nutrienţii de care are nevoie, anulând sau diminuând nevoia de a consuma diverse alimente până la masa de prânz.

Fibrele alimentare „taie” foamea

Fibrele diminuează apetitul pentru unele alimente, induc senzaţia de saţietate şi scad răspunsul glicemic al corpului. Principalele surse de fibre sunt cerealele, fructele şi legumele, care, pe lângă efectul de „calmare” a apetitului au şi avantajul că sunt sărace în calorii. Lichidele, mai ales apa plată, ceaiurile, sucurile naturale şi supele „umplu” stomacul şi slăbesc senzaţia de foame.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în ClickSanatate.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Mesele trebuie sa fie regulate, pentru ca amanarea lor deregleaza metabolismul si este important ca acestea sa contina toate categoriile de alimente. Citește mai mult...

***

Noua ni se pare logic ca atunci cand farfuria este mai mica si portiile sa fie mai mici.  Găsește-ți motivația!

Comitetul European de Cardiologie recomanda jogging-ul ca fiind unul dintre sporturile care contribuie la cresterea sperantei de viata.

Un sport foarte usor de practicat iti poate creste sansa de viata cu 5 ani. Daca esti barbat! Femeile pot trai chiar si cu 6 ani mai mult.

Joggingul este un sport usor de practicat, indiferent de varsta si de conditia fizica.

Cercetatorii recomanda jogging-ul intre o ora si doua ore si jumatate in fiecare saptamana, intr-un ritm lent sau mediu. Inseamna ca ar trebui sa alergi doua - trei zile in fiecare saptamana.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Doua ore si jumatate de jogging pe saptamana, practicat cu viteze mici sau medii, asigura prelungirea duratei de viata.  Citește mai mult...

Obisnuiesti sa mananci produsele direct din ambalaj, astfel nu poti sa contorizezi cantitatea pe care o consumi.  Găsește-ți motivația!

Sucuri verzi de primavara

Sucuri verzi de primavara


Publicat în CuraDeMiere.ro

Sucurile verzi iti sunt de ajutor primavara pentru a reface energia organismului, pentru a-l curata, dar si pentru a slabi.

Sucurile verzi curata organismul si il energizeaza. Vei surprinsa sa observi ca, daca bei un suc verde dimineata nu vei mai simti nevoie sa bei multa cafea in timpul zilei. Aceste bauturi taie pofta de mancare in mod natural, deci te vor ajuta si daca vrei sa slabesti. In plus, legumele crude transformate in suc permit o mai buna asimilare a substantelor nutritive.

Sucurile verzi nu sunt rezervate doar micului dejun. Daca ai posibilitatea, poti consuma un suc si la gustarea de dupa-amiaza sau seara, daca iei o cina usoara.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Te-a cuprins oboseala şi nu mai ai pic de vlagă în tine? Băuturile recomandate de natură energizează pe loc pentru că nu fac altceva decât să ajute organismul stresat şi slăbit, în perioada de primăvară. Citește mai mult...

“Anii 30” (30-39 ani) sunt ideali pentru a cimenta obiceiurile care te vor ajuta să atingi împlinirea personală și profesională pentru tot restul vieții.  Găsește-ți motivația!