Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Sfaturi

Înainte de a decide că vreți să renunțați la cafea, ar trebui să știți că are atât efecte benefice, cât și un impact negativ asupra organismului.

În cazul în care nu beți foarte multă cafea sau nu luați un supliment pe bază de cofeină, se întâmplă să experimentați o scădere bruscă a nivelului energiei.

În plus, crește aciditatea, conducând la arsuri gastrice și dureri supărătoare la nivelul stomacului.

Dar dacă nu beți cafea instant, boabele de cafea conțin nutrienți importanți, precum vitaminele B2, B3, B5, mangan, potasiu și magneziu, dar și o cantitate ridicată de antioxidanți.

Mai mult, potrivit cercetărilor medicilor, băutorii de cafea sunt mai feriți de boli precum diabetul, Pakinson și Alzheimer.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în jurnalul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Ceaiul, popular indiferent de meridian, nu este doar o placere, ci o metoda prin care iti poti pastra sanatatea. Citește mai mult...

***

Doi profesori americani au publicat o carte intitulată „Inteligenţa emoţională 2.0“ în care ne învaţă cum să ne gestionăm crizele de furie. Găsește-ți motivația!

Atunci cand incerci sa dai jos cateva kilograme, una dintre cele mai mari probleme este ca, atunci cand renunti la caloriile din meniul tau, ajungi sa te simti lipsita de energie, letargica, irascibila.

Somonul. Acizii grasi Omega-3 din acest tip de peste au fost legati de stari de spirit mai bune, sustin specialistii americani. Mai mult, somonul te ajuta sa iti mentii o greutate corporala sanatoasa, mai ales daca inlocuieste carnea rosie. Incearca sa consumi trei portii pe saptamana din acest peste gras.

Spanacul. Aceasta leguma este bogata in magneziu, iar atunci cand organismul tau are o carenta cand este vorba de acest mineral, tu poti sa ai senzatia de oboseala, de iritabilitate, sa te simti chiar ametita. Spanacul este, de asemenea, bogat in vitaminele A, B si C si este o sursa solida de fier si proteine - iar aceste ultime doua elemente cresc nivelul tau de energie. Iar cercetarile arata ca spanacul poate intensifica pierderea in greutate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Nu degeaba se tot vorbeste despre un stil de viata echilibrat. Acesta chiar iti aduce o stare de bine si te protejeaza de multe neplaceri! Citește mai mult...

Adauga 1/2 de lingurita de scortisoara in terciul de ovaz de la micul dejun! Găsește-ți motivația!

Unul dintre cele mai sănătoase şi simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta acum, în pragul primăverii, este consumul zilnic al salatei.

Uleiul de măsline

Dacă ne luăm după italieni, care folosesc uleiul de masline în toate preparatele lor culinare şi în special în salate, nu am putea trăi fără el. Uleiul de măsline conţine vitaminele A, B1, B2, K, D, E, K, fier, acizi graşi şi antioxidanţi naturali.

De precizat este faptul că uleiul extra-virgin se foloseşte pentru salate, dressing-uri şi sosuri.

Uleiul de nucă

Acest tip de ulei este considerat a fi mai sănătos decât cel de porumb sau de floarea-soarelui. Ideal este să foloseşti numai ulei de nucă presat la rece şi să-l păstrezi la temperaturi scăzute, ferit de lumină.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Uleiul de masline extravirgin reprezinta cea mai buna alegere in materie de grasimi sanatoase. Citește mai mult...

Noua ni se pare logic ca atunci cand farfuria este mai mica si portiile sa fie mai mici.  Găsește-ți motivația!