Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Stil de viata

Statul jos timp îndelungat are efecte negative asupra corpului uman, atât din punct de vedere muscular, fiziologic, cât și mental.

A te așeza să te odihnești după ce faci sport, după ce ai mers cu bicicletă sau au făcut o plimbare de patru ore este plăcut. Însă nu există nimic plăcut în a sta pe un scaun nouă ore pe zi, la birou sau acasă. 

Statul jos favorizează curbarea coloanei din cauza presiunii exercitate asupra ei. Curbura coloanei vertebrale nu numai că generează o poziție a corpului nesănătoasă și inestetică, dar scade spațiul de care au nevoie plămânii să se extindă în timpul respirației.

Statul jos timp îndelungă slăbește musculatura trupului, fapt care merge, din păcate, mână-n mână cu lipsa de oxigenare a întregului organism. 

Why sitting is bad for you  - TED-Ed

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Lyla.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Sunt obiceiuri mici, lucruri pe care le facem zi de zi fără să ne dăm seama, dar care pot avea un impact asupra stării noastre de bine.  Citește mai mult...

***

Primul lucru pe care il avem de facut este sa ne organizam. Găsește-ți motivația!

Ion Cristoiu a slabit 30 de kg

Ion Cristoiu a slabit 30 de kg


Publicat în Gandul

Pentru a se mentine in forma, nu mananca paine si nu indulceşte cafeaua.

"Eram prin '94-'95 cand mi-am facut cateva analize si medicul mi-a recomandat sa mai slabesc. Atunci am luat decizia ca trebuie sa mai dau cateva kilograme jos. Cristoiu completeaza ca primele saptamani au fost cele mai grele, deoarece procesul de slabire nu decurgea repede. "Aveam momente cand imi doream sa mananc un mar la ora 11 noaptea, iar dupa ce am ajuns la 90 de kilograme, mi-am dat seama ca sunt pe drumul ce bun", precizeaza analistul politic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Legumele ar trebui sa le cerem gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine. Citește mai mult...

Ceaiul de patrunjel este un antioxidant puternic si are efect diuretic, adica elimina apa din tesuturi.  Găsește-ți motivația!

Cele mai multe marci de pe piata contin E-uri, unele dintre ele cu efecte nefaste asupra organismului.

Cele mai multe E-uri - opt - are margarina Promienna gold, urmata de Wiesana zi de zi si Wiesana light cu cate sapte, Rama yoghurt si Delma sandvis cu cate sase, Becel, Unirea, Carrefour, Clever, Frushtuck – buna dimineata, cu cate cinci. Cele mai putine E-uri, repectiv trei, are margarina Unlar – crema cu unt si Promienna – grasime vegetala tartinabila.

Margarina reprezinta un amestec de grasimi greu de transformat de organism in energie. Cele mai multe marci de pe piata contin E-uri, unele dintre ele cu efecte nefaste asupra organismului: E 100 – colorant sintetic, poate duce la scaderea glicemiei, E 160b – colorant sintetic obtinut din organisme modificate genetic, E 202 – conservant sintetic care poate provoca tulburari digestive grave, E 476 – emulgator sintetic cu efect toxic moderat, poate provoca alergii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Aproape toate tipurile de pate vegetal de pe piata romaneasca contin E-uri. Citește mai mult...

Nu uita ca micul dejun este masa cea mai importanta din zi, iar daca vrei sa slabesti trebuie sa nu sari peste el. Găsește-ți motivația!