Povești de succes » Sfat
Alimente alcaline și alimente acide
Într-un mediu alcalin, nu se dezvoltă nicio celulă canceroasă, ele având nevoie de aciditate pentru a crește.
Alimentele alcaline, care au un ph într 10 și 7, sunt considerate cele mai hrănitoare, iar cele acide se încadrează cu ph-ul între 6 și 3 și ar trebui evitate sau incluse în alimentație cât mai rar.
Fructe - Foarte alcaline - pH 10 : caise, lămâie, lime, smochine proaspete, stafide, tulpină de rubarbară. Moderat alcaline - pH 9: cartof dulce, curmale proaspete. Slab alcaline - pH 8: andive, ananas, avocado, banane - doar pătate, grapefruit roz, mango, mar, papaya, pepene roșu, pere, piersici, struguri.
Legume și boabe - Foarte alcaline - pH 10: alge de mare, ardei iute, broccolli, castravete, ceapă, ceapă verde, conopidă, lucerna verde, nap, păpădie, ridichie neagră, spanac, sparanghel crud, țelină crudă, usturoi, varză albă, varză roșie, verdețuri.
Carne - NIMIC.
Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în bunulgust.wordpress.com. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com
Îți mai recomandăm:
Iţi doreşti să slăbeşti câteva kilograme, dar nu vrei să urmezi un regim care să te lase fără energie şi care să nu-ţi afecteze sănătatea? Citește mai mult...
***
Echilibrul chimic al creierului este afectat de o dieta care nu contine zahar. Găsește-ți motivația!