Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Trucuri simple

Alege ce-i mai bun din supermarket

Publicat în ClickPentruFemei.ro
Alege ce-i mai bun din supermarket

Din muțimea de alimente care se găsesc în supermarketuri, trebuie să știi cum să alegi produsele cele mai sănătoase. Află câteva trucuri!

Dă prioritate etichetelor scurte

Pe etichete găsești mai multe tipuri de informații: tabelul cu principii nutritive, în care figurează și valorile energetice (Kcal) ale produsului, lista cu ingrediente de bază, cu aditivi și conservanți.

Atenție la sare și grăsimi

Produsele din supermarketuri tind să fie excesiv de sărate, ceea ce favorizează riscul de hipertensiune și osteoporoză. Cele excesiv de procesate cresc glicemia și duc, pe termen lung, la creșterea greutății corporale și la diabet. Iar faimoșii acizi grași „trans” au impact negativ asupra greutății, maladiilor cardio-vasculare și obezității.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în ClickPentruFemei.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Coacazele negre si afinele sunt bogate in fibre vegetale, ceea ce le recomanda pentru diminuarea poftei de mancare.  Citește mai mult...

***

Iată ce te-ar putea ajuta să-ți dezvolți capacitatea de a te motiva să ieși la o nouă alergare.  Găsește-ți motivația!

Semintele de chia au devenit niste "vedete" ale nutritiei datorita continutului lor ridicat de acizi grasi omega 3 si fibre.

Acestea ajuta la scaderea in greutate, facand ca elemente din unele alimente consumate sa nu fie absorbite de catre organism. Se blocheaza absorbtia caloriilor si, astfel, poti slabi eficient. Ajuta si la mentinerea starii de satietate, caci absorb lichide cat de 10 ori greutatea lor.

Au un gust neutru si pot fi consumate in nenumarate feluri, acum intrand chiar in compozitia unor produse procesate, precum chips-urile.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

O dietă echilibrată este cea care ajută la menținerea și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.  Citește mai mult...

Vorbeste cu partenerul de viata sau cu prietenele. 70% din reusita unui regim depinde de motivatie. Găsește-ți motivația!

Cum să mănânci ca un nutriționist

Cum să mănânci ca un nutriționist


Publicat în Dietetik.ro

Nutriționiștii nu sunt numai acele persoane care au transformat în meserie pasiunea pentru mâncatul sănătos, ci și acele persoane care au înțeles importanța alimentației pentru orice părticică din organism.

Consumă cât mai mult ulei de măsline: Uleiul de măsline te va ajuta să trăiești mai mult, te va feri de boli de inimă, cancer și tot felul de alte boli cronice. Nu trebuie să-ți lipsească în nicio zi o salată cu ulei de măsline.

Educă-ți gusturile: Da, o perioadă o să ți se pară anost să mănânci multe salate, fructe, alimente integrale și să renunți la dulciuri, mezeluri, sucuri carbogazoase, prăjituri, produse de patiserie și tot felul de alte alimente nesănătoase, dar delicioase. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Serveste masa la ore fixe (mic dejun, pranz, cina), iar intre mese consuma fructe si legume crude. Citește mai mult...

O dieta care consta in mare parte din legume si fructe, tinuta mai mult de o luna, nu va face nicio diferenta pe termen lung. Găsește-ți motivația!