Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Trucuri simple

Pentru o alimentație sănătoasă, modul de preparare a alimentelor este esențial. Ar trebui evitate obiceiuri precum prăjirea alimentelor în ulei, preparararea hranei pe grătarul cu cărbuni sau prepararea mâncărurilor cu sos.

La ciorbe se evită folosirea oului şi a rântaşului - Ciorbele vor fi delicioase dacă se folosesc roșii proaspete sau suc de roșii, borș sau iaurt degresat. În schimb, este recomandată evitarea rântașului, adaosului de ou și smântână sau călirea legumelor în ulei. 

Marinează carnea - Marinarea cărnii în amestecuri de condimente și ierburi aromate înainte de a o coace este o modalitate excelentă de a obține un gust delicios.

Foloseşte vasele de gătit cu aburi și cele din teflon sau ceramică

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto freedigitalphotos.net

Îți mai recomandăm:

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente moduri de a gati in special legumele, carnea de pui si pestele. Citește mai mult...

***

Andrei Rosu: "Am inceput sa fac miscare – in cazul meu, sa alerg".  Găsește-ți motivația!

Nutritionistii recomanda in curele de slabire alternarea alimentelor care sporesc senzatia de satietate cu alimentele care accelereaza metabolismul.

Care sunt alimentele recomandate in curele de slabire?

1. Ouale

Bogate in proteine, ouale mentin pentru o perioada lunga senzatia de satietate. Studiile au demonstrat ca persoanele care mananca oua la micul dejun vor manca mult mai putin in urmatoarele ore. Ouale sunt un aliment de nota zece, reprezentand combinatia perfecta intre proteine, grasimi sanatoase, carbohidrati si nutrienti - minerale si vitamine. Un ou de gaina are in medie 50 de grame si contine, 70-80 de calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Curele de slabire care promoveaza infometarea pot avea consecinte negative asupra sanatatii fizice si mentale.  Citește mai mult...

Perele sunt fructele ideale pentru persoanele care doresc să ţină cură de slăbire, dar sunt sensibile la dulciuri. Găsește-ți motivația!

Iată cei mai toxici aditivi din industria alimentară!

Iată cei mai toxici aditivi din industria alimentară!


Publicat în Ce se intampla doctore?

Nu mai e o surpriză pentru nimeni faptul că cu fiecare an alimentele devin tot mai încărcate de substanţe toxice.

Consumatorul nu mai este uşor de păcălt de când autorităţile europene i-au deschis ochii. Acum am învăţat să citim etichetele şi să punem produsul înapoi pe raft dacă vreunul dintre ingrediente ni se pare suspect. Coloranţii artificiali se găsesc în dulciuri, sucuri de fructe, sosuri pentru salate, mezeluri. Aceştia pot contribui la apariţia tulburărilor de comportament la copii şi pot determina o scădere semnificativă a coeficientului de inteligenţă. Experimentele efectuate pe animale au demonstrat o posibilă legătură şi cu apariţia unor tipuri de cancere.

Dioxidul de sulf E220 - aditivii pe bază de sulf sunt deosebit de toxici, iar FDA a interzis în Statele Unite utilizarea acestora în conservarea fructelor şi a legumelor. Poate genera probleme respiratorii, în special persoanelor care suferă deja de astm sau au un teren sensibil, hipotensiune, şoc anafilactic, furnicături.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Aditivii alimentari sunt substante folosite cu scopul de a proteja integritatea produselor. Citește mai mult...

Aproape toată lumea care își dorește să facă sport reușeste cu greu să-și găsească timpul și curajul necesar pentru a se angaja într-un program intens și constant de exerciții fizice. Tu te-ai gândit vreodată care sunt lucrurile care te-ar determina să faci mai multă mişcare? Găsește-ți motivația!