Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Trucuri simple

Medicii spun că trebuie să ţinem cont de câteva lucruri esenţiale pentru a preveni această afecţiune des întâlnită în perioada sărbătorilor de iarnă.

Legumele şi fructele trebuie mâncate din abundenţă. Potrivit nutriţioniştilor, strugurii, ananasul, merele, portocalele, grapefruitul, lamâile, mango, varza, conopida, broccoli, morcovii, ţelina, cartofii fierţi în coajă şi salata verde sunt alimentele cele mai indicate. Busuiocul, rozmarinul, cimbrul, mărarul şi pătrunjelul sunt condimentele care "antrenează" organismul să facă faţă mesei copioase de Crăciun.

Faceţi pauze între mese şi evitaţi asocierile greşite între alimente. Friptura de porc nu se va asezona cu o porţie de cartofi prăjiţi. Salatele din crudităţi sunt alegerile potrivite. Nutriţioniştii recomandă o pauză de cel puţin o oră între felurile de mâncare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla, Doctore? Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Pentru a stimula digestia, nutritionistii recomanda sa incepem masa cu o salata de cruditati.  Citește mai mult...

***

Am inceput, treptat, sa micsorez portiile si, ulterior, sa renunt la anumite lucruri. Găsește-ți motivația!

Modul in care corpul nostru consuma calorii pentru a-si mentine functiile vitale difera de la persoana la persoana si sunt multi factori care-l influenteaza. Pe unii ii poti stimula, pe altii, nu.

Iata ce poti face pentru a-ti accelera metabolismul. 

Consuma alimente minune!

Uleiul de nuca de cocos poate duce, timp de 6 ore dupa masa, la arderi de trei ori mai rapide. In plus, amelioreaza si activitatea glandei tiroide.

Pestii grasi contribuie si ei la accelerarea metabolismului. De altfel, se pare ca organismul nu stocheaza grasimea acestor pesti si “alege” doar ce este nevoie. Asa ca, data viitoare cand salivezi la o portie de somon la gratar, nu ezita!

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Modul in care corpul nostru consuma calorii pentru a-si mentine functiile vitale difera de la persoana la persoana si sunt multi factori care-l influenteaza. Citește mai mult...

Am inceput stagiul 6 cu aproximativ 77 kg si am terminat cu 1 kg mai putin. Găsește-ți motivația!

Spanacul ar trebui să se regăsească în dieta ta cel puţin o dată pe săptămână.

Este bogat în fier, potasiu, calciu, vitaminele A, C, E şi K şi în acid folic. De aceea, spanacul ar trebui să se regăsească în dieta ta cel puţin o dată pe săptămână. Datorită potasiului, spanacul este recomandat pentru protecţia inimii. Iar conţinutul de calciu şi de vitamina K asigură sănătatea oaselor, ceea ce face din această legumă un aliat al femeilor predispuse la osteoporoză.

O altă substanţă prezentă în spanac, luteina, întârzie tulburările vederii cauzate de înaintarea în vârstă (cataractă, degenerescenţă maculară). În sezon, îl poţi mânca crud, în salate sau fiert în baie de aburi, cu puţin ulei de măsline. În acest sezon, îl găseşti congelat, în supermarketuri, iar calităţile nutritive sunt bine păstrate. De asemenea, poţi prepara un suc de spanac, care este un remediu excelent în cazurile de anemie, dar şi în combaterea asteniei.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dacă tot e la îndemână, profită de post şi consumă spanac cât mai des. Citește mai mult...

Aceasta este prima lectie si poate cea mai importanta: slabeste pentru tine, nu pentru ceilalti.  Găsește-ți motivația!