Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Trucuri simple

Medicii spun că trebuie să ţinem cont de câteva lucruri esenţiale pentru a preveni această afecţiune des întâlnită în perioada sărbătorilor de iarnă.

Legumele şi fructele trebuie mâncate din abundenţă. Potrivit nutriţioniştilor, strugurii, ananasul, merele, portocalele, grapefruitul, lamâile, mango, varza, conopida, broccoli, morcovii, ţelina, cartofii fierţi în coajă şi salata verde sunt alimentele cele mai indicate. Busuiocul, rozmarinul, cimbrul, mărarul şi pătrunjelul sunt condimentele care "antrenează" organismul să facă faţă mesei copioase de Crăciun.

Faceţi pauze între mese şi evitaţi asocierile greşite între alimente. Friptura de porc nu se va asezona cu o porţie de cartofi prăjiţi. Salatele din crudităţi sunt alegerile potrivite. Nutriţioniştii recomandă o pauză de cel puţin o oră între felurile de mâncare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla, Doctore? Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Pentru a stimula digestia, nutritionistii recomanda sa incepem masa cu o salata de cruditati.  Citește mai mult...

***

În mod paradoxal, o furculiţă mai mare îţi păcăleşte creierul că a mâncat foarte mult. Găsește-ți motivația!

Hrana vie, o optiune pentru fiecare!

Hrana vie, o optiune pentru fiecare!


Publicat în Clubul Sanatatii Walmark

„Durata medie de viata a unui mancator de carne este de 63 de ani. Eu am aproape 85 si inca muncesc la fel de greu ca dintotdeauna. George Bernard Shaw, 1856-1950”

Asociatia Dietetica Americana si Dieteticienii Canadieni sunt de parere ca „dietele vegetariene bine planificate sunt sanatoase, adecvate din punct de vedere nutritiv si confera beneficii sanatatii atunci cand e vorba de prevenirea si tratamentul anumitor boli”.

Dietele vegane (pur vegetariene) si alte tipuri de diete vegetariene bine planificate sunt potrivite pentru toate stagiile vietii, inclusiv in timpul sarcinii, lactatiei, primilor ani de viata, copilariei si adolescentei.

Dietele vegetariene ofera numeroase beneficii nutritionale, inclusiv niveluri scazute de grasime saturata, colesterol si proteina animala, cat si niveluri mai ridicate de carbohidrati, fibre, magneziu, potasiu, vitamina B si antioxidanti, cum ar fi vitaminele C, E si fotochimicale. S-a aratat ca vegetarienii au un index de masa corporala mai scazut decat non-vegetarienii, cat si rata de deces, din cauza bolilor cardiac ischemice, mai scazuta; de asemenea, vegetarienii au nivelul de colesterol din sange mai scazut, tensiune mai scazuta, rate de hipertensiune, diabet de tip 2, risc de cancer la prostata si colon mai scazut.

Dupa ce se consuma carne, apare o stare de somnolenta, nivelul de energie scade, iar organismul se concentreaza pe prelucrarea alimentelor si uneori chiar pe anihilarea „toxinelor”. Astfel, alimentatia vegetarian devine o optiune complet sanatoasa.

Pentru a avea randament in viata de zi cu zi, organismului trebuie sa i se ofere toate substantele de care are nevoie. Pentru o viata sanatoasa, urmatorii nutrienti sunt fundamentali:

Proteinele - alimentele care le contin: seminte de dovleac, fasole, mazare, seminte de floarea-soarelui, soia, tofu etc.

Calciul - alimentele care il contin: portocale, tofu, smochine uscate, broccoli, varza.

Fierul - alimentele care il contin: seminte de dovleac, fasole, spanac, tarate de grau, linte, soia.

Zincul - alimentele care il contin: fasole, porumb, mazare, alune, unt de arahide, seminte de dovleac, floarea soarelui, cerealele fortificate cu zinc.

Vitamina D - simpla expunere la soare este suficienta pentru a asigura organismului necesarul de vitamina D.

Vitamina B12 - nici un aliment vegetalnu reprezinta o sursa sigura de vitamin B12.

Grasimile - alune, nuci si seminte sau avocado, canola si masline.

Iodul - sarea iodata.

Cu cat alimentatia este mai apropriata de natura, cu atat energia consumata este mai mica. Cand vorbim despre alimentatia naturala, vorbim despre sanatate, echilibru, energie, tinerete, vitalitate, imunitate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sa adopti un regim vegetarian sanatos nu inseamna doar sa renunti la carne, lapte si oua.  Citește mai mult...

Renunţă la sucuri carbogozoase şi optează pentru apă cu lămâie, eventual îndulcită cu foarte puţină miere naturală.  Găsește-ți motivația!

Caderea parului, oboseala, ingalbenirea dintilor se numara printre efectele negative ale unei alimentatii dezechilibrate.

Daca ai unul sau mai multe dintre aceste simptome este posibil ca organismul tau sa nu primeasca nutrientii necesari bunei functionari.

Caderea parului in exces - Adesea, femeile slabe sustin faptul ca le cade mai mult par decat ar fi normal. Acest lucru poate fi o consecinta a alimentatiei haotice. Lipsa anumitor vitamine poate duce la caderea parului in exces si la disparitia stralucirii podoabei capilare. In cazul in care aportul de fier din organism este scazut, riscurile de a suferi din cauza caderii parului sunt mult mai mari.

Ingalbenirea dintilor - Anorexia este o afectiune destul de comuna in randul femeilor care se infometeaza sau tin diete drastice pentru a scapa de kilogramele in plus. In ceea ce priveste bulimia, semne care indica o astfel de afectiune sunt dintii galbeni sau sparti, efecte negative care apar din cauza faptului ca acidul din stomac erodeaza smaltul dintilor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

La nivelul perceptiei, bulimica se vede grasa si se simte vinovata. Citește mai mult...

În aproximativ trei săptămâni, prin decizii, un obicei negativ poate fi eliminat Găsește-ți motivația!