Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Sfaturi

Nu poți rezista în fața unor alimente greu digerabile? Atunci trebuie să știi că sistemul digestiv nu întârzie să plătească prețul unor astfel de excese alimentare.

Evitați alimentele cu probleme: alimentele foarte condimentate și foarte acide, alimentele afumate, marinate sau fezandate, băuturile carbogazoase, băuturile spirtoase, vinurile în cantități exagerate sau amestecul mai multor tipuri de alcool, guma de mestecat.

Alegeți un mod sănătos de preparare a hranei: limitați cantitatea de grăsimi necesară la gătirea alimentelor, degresați alimentele sotate sau prăjite așezându-le pe un șervet din hârtie, alegeți mai degrabă gătirea la abur, în papiotă, pe grătar sau la cuptor, gătiți cât mai simplu și mai natural.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Doua retete reusite cu mure proaspete, realizate in august. Citește mai mult...

***

Dacă gândim şi vorbim într-o manieră negativă, inevitabil atragem lucrurile şi situaţiile negative. Iată ce poți face! Găsește-ți motivația!

Dacă ne uităm doar la caloriile consumate la micul dejun, au existat multe încercări de a studia impactul micului dejun asupra greutăţii unei persoane.

Ceea ce se mănâncă la micul dejun variază de la o ţară la alta. În Scandinavia, de exemplu, se consumă peşte afumat, în Germania mezeluri, iar în Marea Britanie cereale, care, de cele mai multe ori, conţin mai mult zahăr şi sare decât ne dăm seama. Grupul "Consensus Action on Salt and Health" spune că unele cereale sunt mai sărate chiar decât apa de mare. Acest lucru face ca impactul consumului micului dejun să fie dificil de evaluat la nivel global, pentru că beneficiile nutriţionale depind de ceea ce este inclus în meniu.

Dacă ne uităm doar la caloriile consumate la micul dejun, au existat multe încercări de a studia impactul micului dejun asupra greutăţii unei persoane. O revizuire a studiilor efectuate înainte de 2004 a arătat că persoanele care sar peste micul dejun nu consumă mai multe calorii pe timpul zilei pentru a compensa. Potrivit acestor studii, persoanele care iau micul dejun tind să aibă o dietă mai echilibrată nutriţional, dar nu neapărat mai calorică.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Foarte multi obisnuiesc sa “sara” exact peste masa care ingrasa cel mai putin. Citește mai mult...

Obiceiurile nesănătoase afectează calitatea vieții și contribuie într-o mare măsură la instalarea îmbolnăvirilor. Găsește-ți motivația!

Daca nu poti urma pasii stricti ai unei diete, nu inseamna ca esti condamnata sa porti o viata pantalonii XL.

Mananca mai mult. Da, ai citit bine. Poti manca portii mai mari, cat timp ele nu implica o friptura cu sos, pizza sau deserturi. E in regula sa comanzi o salata mare daca ti-e foame, decat sa tot ciugulesti bomboane sau produse de patiserie de-a lungul zilei.

Citeste etichetele. Un studiu realizat de Centrul pentru controlul si prevenirea bolilor din Statele Unite a demonstrat ca persoanele care sunt mereu atente la etichetele produselor alimentare au indicele masei corporale mai mic decat restul. Iar diferenta pe cantar este de 3,5 kilograme. Data viitoare cand vei vedea ca o sticla de suc contine cateva linguri de zahar s-ar putea sa o pui inapoi pe raft, nu in cos.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este foarte greu să îți alegi haine în care să arăți și să te simți bine. Iată câteva sfaturi pentru a te îmbrăca în ținute care te avantajează. Citește mai mult...

Află soluţiile şi reţetele propuse de dr. Mehmet Oz pentru a-ţi revigora organismul! Găsește-ți motivația!