Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Povești de succes » Stil de viata

Mâncarea sănătoasă nu numai că îți ajută corpul să funcționeze și să arate mai bine, dar are și altfel de efecte benefice, cum ar fi reducerea stresului și a stărilor de anxietate, combaterea oboselii și a insomniilor și sporirea rezistenței fizice.

1. Consumă alimente verzi

Frunzele de un verde închis sunt foarte bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și fitonutrienți. Au efecte antiinflamatoare și sunt extraordinare pentru detoxifiere. Mai mult de atât, frunzele verzi îți întăresc și sistemul imunitar.

2. Bea apă călduță cu lămâie

Imediat după ce te-ai trezit, fierbe un ibric de apă potabilă. Stoarce o jumătate de lămâie în ea și consum-o caldă. Aceasta te va ajuta să-ți accelerezi sistemele digestiv și limfatic și te vor ajuta să elimini toxinele din corp. De asemenea, contribuie la detoxifierea ficatului și te energizează, echilibrând nivelul hormonilor și fiind benefice și pentru digestie și eliminarea toxinelor din corp.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ele.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Sucurile din legume, verdeţuri şi iarbă de grâu aduc un plus de clorofilă care are un rol esenţial în purificarea sângelui. Citește mai mult...

***

Bea mai multa apa. Ai fi suprinsa de diferenta pe care o face apa asupra corpului!  Găsește-ți motivația!

Nu poți rezista în fața unor alimente greu digerabile? Atunci trebuie să știi că sistemul digestiv nu întârzie să plătească prețul unor astfel de excese alimentare.

Evitați alimentele cu probleme: alimentele foarte condimentate și foarte acide, alimentele afumate, marinate sau fezandate, băuturile carbogazoase, băuturile spirtoase, vinurile în cantități exagerate sau amestecul mai multor tipuri de alcool, guma de mestecat.

Alegeți un mod sănătos de preparare a hranei: limitați cantitatea de grăsimi necesară la gătirea alimentelor, degresați alimentele sotate sau prăjite așezându-le pe un șervet din hârtie, alegeți mai degrabă gătirea la abur, în papiotă, pe grătar sau la cuptor, gătiți cât mai simplu și mai natural.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Doua retete reusite cu mure proaspete, realizate in august. Citește mai mult...

Aproape toată lumea care își dorește să facă sport reușeste cu greu să-și găsească timpul și curajul necesar pentru a se angaja într-un program intens și constant de exerciții fizice. Tu te-ai gândit vreodată care sunt lucrurile care te-ar determina să faci mai multă mişcare? Găsește-ți motivația!

Stimularea metabolismului și consumul anumitor alimente sunt arme de bază pentru evitarea îngrășării.

Stimularea metabolismului și consumul anumitor alimente sunt arme de bază pentru evitarea îngrășării.

Dormi mai mult. Privarea de somn nu ne afectează doar energia. Ea afectează şi nivelurile de leptină şi grelină, hormonii care reglează apetitul. Oamenii de ştiinţă de la universităţile Stanford şi Wisconsin au demonstrat că cei care dorm doar 5 ore pe noapte îşi scad nivelul de leptină cu 15,5% şi cresc nivelul de grelină cu 14,9%.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Fără a ţine o dietă, poţi scăpa de kilogramele în plus într-un timp relativ scurt dacă iei măsuri pentru accelerarea metabolismului. Citește mai mult...

Work-life balance sau echilibrul dintre viață personală și cea profesională ar trebui adaptat pentru fiecare individ în parte, însă există o serie de sfaturi general valabile. Găsește-ți motivația!