Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Pofta pentru alimentele dulci poate fi determinată de o variație genetică

Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit ca pofta pentru alimentele dulci poate fi determinata de o variatie genetica. In prezent, oamenii de stiinta britanici au descoperit ca persoanele cu aceasta dispozitie genetica au mai putina grasime corporala.

Persoanele ce au o variatie genetica a genei FGF21 au o predispozitie pentru un indice scazut de grasime corporala, prin comparatie cu restul, arata raportul cercetatorilor de la Universitatea din Copenhaga.

Aceste date sunt suprinzatoare pentru oamenii de stiinta care in urma cu un an au descoperit ca aceasta variatie genetica ar putea fi unul dintre factorii principali ce determina multi oameni sa aiba preferinte pentru consumul de alimente dulci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Medlife.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Exercitiile fizice reduc predispozitia genetica spre obezitate cu 40% conform unui studiu. Citește mai mult...

***

Această soluţie este total contraindicată de specialişti, deoarece face ravagii în organism şi se pot ajunge la probleme foarte grave.  Găsește-ți motivația!

Află câteva obiceiuri care nu au ce să caute în ritualul tău de dimineaţa!

Nu pleca de acasă fără să fi luat micul dejun. Oricât de grăbită ai fi, nu uita că micul dejun este masa cea mai importantă din zi, iar dacă vrei să slăbeşti trebuie să nu sari peste el. "Este dovedit că cei care servesc în mod regulat micul dejun au o tendinţă mai redusă de a consuma alimente grase şi bogate în calorii pe parcursul zilei", explică medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Iată câteva variante de mic dejun propuse de nutriţionistul Mihaela Bilic: 1/2 castron de fulgi de cereale integrale + 1 cană de lapte cu 1,5% grăsime; 1 felie de pâine integrală cu somon afumat, 5 măsline + 1 ou fiert; 3 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) cu cremă de brânză light + 1 roşie, 1 castravete sau 1 felie de pâine unsă cu unt şi gem + 1 cană de lapte.

Urmareste-o pe Dr. Mihaela Bilic online si Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

La mic dejun consumati 1/2 castron de fulgi de cereale integrale + 1 cana de lapte cu 1,5% grasime. Citește mai mult...

Dr. Oz nu recomandă femeilor sănătoase să excludă total din alimentaţie lor alimentele care conţin gluten. Găsește-ți motivația!

Asa am reusit sa slabesc!

Asa am reusit sa slabesc!


Publicat în Click

Cine spune ca dupa doua nasteri o femeie nu mai poate reveni la silueta de dinainte se insala.

Andreea Stanca are 29 de ani si este un exemplu ca se poate sa fii o mamica frumoasa, care se simte bine in pielea ei.

Iata cum arata o zi de regim, stabilit in functie de poftele sale culinare. „Imi incepeam ziua cu o cafeluta sau cu un ceai verde cu zaharina. La micul dejun, aveam lapte cu o mana de cereale ori o felie de paine cu branza, sunca slaba sau un ou fiert.

Intre mese, mancam cate un fruct sau putina ciocolata amaruie. La pranz, o ciorbita cu o felie de paine neagra.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sucul obținut de la lămâie se amestecă cu apă sau cu ceaiuri naturale (neîndulcite sau îndulcite cu miere sau zaharină). Acesta nu trebuie consumat concentrat deoarece, în cantități mari, este foarte periculos pentru stomac.  Citește mai mult...

Ma numesc Laura si sunt din Brasov. Mi-am propus ca slabesc doar cateva kilograme. Găsește-ți motivația!