Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Micul Dejun

Tu (ce) mănânci la micul dejun?

Publicat în Pressone.ro
Tu (ce) mănânci la micul dejun?

Micul dejun reprezintă nu doar un obicei sănătos ci și o marcă a statutului socio-economic

Micul dejun, spun unele studii, reprezintă nu doar un obicei sănătos și recomandat, ci și o marcă a statutului socio-economic: îl asociem cu grija față de propria persoană, cu practicarea unui sport, un consum mai ridicat de fructe și legume și, în general, cu o stare de sănătate mai bună.

Invers, săritul peste masa de dimineață este asociat cu tot felul de comportamente nocive: fumat, sedentarism, o alimentație bazată pe zahăr și grăsimi în exces, dar și un ritm de viață (prea) alert.

Mi-am făcut timp, vreme de o săptămână, pentru acest ritual matinal pe care, până acum, îl evitasem. Doar ca să văd ce pierd.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Pressone.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Persoanele care obisnuiesc sa manance la micul dejun sunt mai binedispuse si au mai mult chef de viata. Citește mai mult...

***

Decat sa renunti la paste, orez sau carne, mai bine renunti la dulciuri. Găsește-ți motivația!

Alimente esentiale in dieta

Alimente esentiale in dieta


Publicat în Click

Introdus in alimentatie, in special pe perioada iernii, broccoli ajuta la eliminarea grasimilor acumulate.

Gustoase, bogate in vitamine si fibre, unele alimente nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica.

Bogat in acizi grasi Omega 3, pestele aduce nenumarate beneficii sanatatii. Indicat pentru protejarea inimii si dezvoltarea muschilor scheletici, pestele (macrou, pastrav, hering, ton, somon) reduce riscul aparitiei diabetului.

Indiferent daca este vorba de micul dejun sau de salate, oul este una din variantele potrivite. Luteina si vitamina B12 din continutul oului au efect antiinflamator si reduc riscul aparitiei bolilor de inima. Mai mult, oul contineaminoacizi importanti pe care organismul le obtine doar din alimentatie si de care are nevoie pentru a produce proteine.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iată care sunt acestea și în ce alimente se găsesc! Citește mai mult...

Hipertensiunea, colesterolul ridicat, bolile de ficat, diabetul si multe alte probleme medicale sunt cauzate de consumul exagerat de zahar.  Găsește-ți motivația!

În ciuda faptului că sunt cereale integrale, nu toate tipurile de popcorn sunt la fel de sănătoase.

Astfel, o porție de popcorn conține 130 de calorii și aproape 6 grame de fibre. Din păcate, însă, popcornul pentru microunde este foarte rar sau aproape niciodată natural. 

Unul dintre avantajele preparării popcornului în mod tradițional-într-o cratiță cu 2 linguri de ulei-este că ai controlul asupra condimentelor și poți păstra un conținut de sodiu limitat.

Dacă ți se pare că e lipsit de gust (față de cel din comerț), iată câteva sugestii: folosește ulei de măsline și apoi distrează-te creându-ți propria combinație de condimente. Încearcă să adaugi pudră de ceapă sau usturoi, scorțișoară, puțin zahăr sau chiar chimen.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Dacă sunt preparate cum trebuie, floricelele de porumb au un nivel scăzut de calorii, sunt bune pentru inimă şi circulaţia sângelui şi conţin o grămadă de nutrienţi necesari corpului. Citește mai mult...

De 1 luna si jumatate tin regimul disociat. Sunt multumita, dar am nevoie uneori de sustinere. Găsește-ți motivația!