Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Merele sunt de la Voineşti, ceapa roşie de la Buzău, gogoşarii, vinetele şi ardeii de la Balta Doamnei

George Joiţa, un tânăr de 31 de ani din Ploieşti, crede că nu este nimic ruşinos în a vinde fructe şi legume într-un aprozar. Cu atât mai mult cu cât este al lui, o investiţie realizată cu multă muncă, iar marfa chiar este ceea ce scrie pe etichetă, adică legume şi fructe româneşti, extrem de gustoase.

„Merele din aprozarul meu sunt de la Voineşti, ceapa roşie de la Buzău, gogoşarii, vinetele şi ardeii de la Balta Doamnei, cel mai mare bazin legumicol din Prahova. Foarte rar, aduc din import produse care nu se găsesc la noi, cum sunt lămâile“, povesteşte George care, în doar câteva săptămâni a cucerit cartierul, apoi oraşul, şi, mai nou, clienţi care vin inclusiv din Bucureşti sau din Câmpina şi care au auzit de la prieteni despre aprozarul său în care se găsesc legume şi fructe cu gust. 

George aduce, de obicei, marfă puţină şi proaspătă, uneori şi pe comandă cum este, de exemplu, această perioadă, în care gospodinele prepară zacuscă sau pun murături. „Am clienţi fideli care vor să mănânce cât mai sănătos şi preferă să facă un drum şi până la magazinul meu, chiar dacă de aici nu-şi pot lua, de exemplu, şi dero şi pâine“, spune tânărul care spune că interesul pentru mâncarea sănătoasă este foarte crescut din partea clienţilor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Serban Grigorescu a renuntat la postul de director si s-a facut bucatar personal. Citește mai mult...

***

Daca vrem sa ne mentinem sanatosi si supli, trebuie sa ne schimbam obiceiurile. Găsește-ți motivația!

Reguli de urmat la masă

Reguli de urmat la masă


Publicat în DoctorulZilei.ro

Momentul în care luaţi masa ar trebui să fie sfânt în ceea ce priveşte timpul alocat: în medie 20 de minute pentru fiecare masă.

Momentul în care luaţi masa ar trebui să fie sfânt în ceea ce priveşte timpul alocat: în medie 20 de minute pentru fiecare dintre cele trei mese principale ale zilei.

"Pentru a avea controlul asupra porţiilor, rearanjaţi alimentele în farfurie: plasaţi legumele, cartofii, orezul sau pastele în mijlocul farfuriei şi puneţi o porţie mai mică de carne sau peşte pe margine. De exemplu, puteţi crea un meniu pe bază de grâu, împreună cu o varietate de legume, precum cartofi, broccoli şi ardei, alături de 100 de grame de peşte. Le puteţi mânca alături de un iaurt cu conţinut redus de grăsimi", recomandă nutriţionistul Stefan Ionut.

Urmareste-l pe Dr. Ionut Stefan online si Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pentru a ţine în frâu tendinţa de îngrăşare din timpul iernii, ţineţi cont şi de următoarele sfaturi.  Citește mai mult...

Dorinta de a slabi motiveaza oamenii sa faca sport insa fenomenul nu dureaza. Găsește-ți motivația!

5 greseli in cura de slabire

5 greseli in cura de slabire


Publicat în Evenimentul Zilei

Sariti peste masa de dimineata, nu mancati lactate si nu beti suficienta apa?

Saritul peste masa de dimineata pare doar o simpla metoda de a scapa de calorii, insa acest lucru nu face decat sa accentueze senzatia de foame care va va urmari toata ziua. Din aceasta cauza, foamea care este mai greu de potolit va va determina sa mancati chiar daca nu ati programat. Mai mult, seara creste tentatia de a consuma portii supradimensionate, cu multe calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Curele de slăbire sunt adesea însoţite de greşeli care pot aduce kilograme în plus, nu în minus, şi pot afecta grav sănătatea. Citește mai mult...

Emanuil Rednic cantarea 126 kg. In 4 ani a ajuns la 82 kg, dupa ce si-a schimbat stilul de viata. Găsește-ți motivația!