Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Iată care sunt acestea și în ce alimente se găsesc!

Vitamina A stimulează imunitatea, factor deosebit de important pe măsură ce înaintam în vârstă. Se găsește în carnea de vită, carnea de pasăre, ouă, caise, portocale, morcovi și roșii. Încearcă să mănânci cel puțin două porții pe zi din aceste alimente. 

Vitamină C (care se găsește din belșug în citrice) este necesară pentru producerea de colagen, care menține elasticitatea pielii.

Vitamină D previne îmbătrânirea pielii, pentru că poate să încetinească procesul de îmbătrânire celulară. Această se produce în momentul în care ne expunem la soare. 

Acizii grași Omega 3 au proprietăți antiinflamatoare, ceea ce reduce riscul apariției de infecții la nivelul pielii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în sfatulmedicului.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Rosiile contin si alte vitamine din complexul B care mentin sanatatea intregului organism. Citește mai mult...

***

Care este cea mai buna modalitate de a le raspunde prietenilor care - fara sa isi dea seama - fac presiuni asupra ta si te indeamna sa mananci alimente care nu sunt sanatoase? Găsește-ți motivația!

Porumbul, sursa de vitamine si de fibre

Porumbul, sursa de vitamine si de fibre


Publicat în Libertatea.ro

Uleiul din germeni de porumb este extrem de benefic, deoarece nu contine colesterol.

Porumbul contine vitaminele B1 si B5, care imbunatatesc functionarea inimii si a sistemului nervos, si vitamina B9 (acid folic), care ajuta la regenerarea noilor celule. Mai are amidon, albumina, fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu. Introducerea porumbului in meniul zilnic micsoreaza riscul aparitiei cancerului.

Matasea de porumb este folosita in scop terapeutic din cele mai vechi timpuri. Contine numeroase vitamine - K, C, B, E -, dar si lipide, tanin si substante minerale. O cana cu ceai fierbinte din matase de porumb ajuta la eliminarea toxinelor si la regenerarea sistemului urinar. Imbunatateste functiile bilei si ale ficatului si reduce tensiunea arteriala.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Obezitatea poate fi combătută într-un mod sănătos cu mătase de porumb. Citește mai mult...

Dr. Oz îţi dă o mână de ajutor şi te sfătuieşte ce trebuie să faci ca să ai în meniul tău alimente sănătoase. Găsește-ți motivația!

Am alcătuit un top 10 al celor mai sănătoase legume, care include beneficile lor şi felul cum ar trebui consumate pentru a le păstra calităţile nutritive.

1. Spanacul

Conţine: fibre, proteine, calciu, fier, magneziu, potasiu, vitaminele A, C, E, K, B6. Cum îl prepari: e cel mai sănătos crud, în salate.

2. Ciupercile

Conţin: fibre, proteine, fier, potasiu, vitamina D, vitamina B6. Cum le prepari: călite, la grătar, la cuptor.

3. Broccoli

Conţine: Proteine, calciu, fier, magneziu, potasiu, vitamina A, C, B6. Cum îl prepari: la aburi, la grătar, crud în salate.

4. Conopida

Conţine: Proteine, magneziu, fibre, potasiu, vitaminele C, K, B6. Cum o prepari: la aburi, la cuptor, în salate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Specialistii recomanda de obicei sa se consume multe fructe si legume. Citește mai mult...

Se stie ca un procent de peste 60-80% de cruditati ne poate mentine corpul la o greutate normala. Găsește-ți motivația!