Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Peste două treimi dintre români nu consumă zilnic fructe și legume

Peste două treimi dintre români cu vârsta de peste 15 ani (65,1%) nu consumă zilnic fructe și legume, ceea ce îi plasează pe ultimul loc în UE la acest capitol, arată un studiu publicat vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat) care se bazează pe datele din 2014.

La mică distanță de români sunt bulgarii, mai mult de jumătate din populația țării vecine (58,6%) declarând că nu consumă zilnic fructe și legume. La polul opus, campioni în UE la consumul zilnic de fructe și legume sunt grecii (30,1% din populație), urmați de croați (27,5%) și sloveni (27%).

Consumul regulat de fructe și legume este un #element #important al unei diete sănătoase și echilibrate. Mai pe românește: un măr pe zi ţine doctorul departe!

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Agerpres. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Una dintre cele mai importante carente in alimentatia romanilor este reprezentata de legume si fructe. Citește mai mult...

***

Proteinele sunt elementul de baza din structura tuturor organelor si tesuturilor. Găsește-ți motivația!

Lynne Runagham ajunsese sa cantareasca in jur de 120 de kilograme si abia incapea intr-o rochie de masura 20.

Dulciurile au fost inlocuite cu peste si multe legume si orice alte alimente cu un aport caloric redus.

Combinand aceasta alimentatie echilibrata cu mersul la sala, Lynne a reusit sa slabeasca aproape 4 kilograme in doar o saptamana.

In trei saptamani, era mai slaba cu aproape 7 kilograme si s-a apucat sa mearga pe bicicleta, care a devenit si activitatea ei fizica preferata intre timp.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nicoleta Luciu ne-a aratat, nu doar o data, ci chiar de doua ori, ca pentru ea kilogramele in plus nu sunt deloc o problema.  Citește mai mult...

Ceea ce a convins-o ca este cazul sa slabeasca a fost faptul ca a ajuns sa poarte marimea 22 la rochii.  Găsește-ți motivația!

Legumele ar trebui sa fie gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine.

Bucatarii din Romania amintesc ca toate ingredientele din care ne pregatim mancarea pot fi sanatoase, provocarea fiind aceea de a sti cum sa le combinam si cum sa le preparam.

„Cand iesim sa mancam in oras ar trebui sa alegem preparate gatite usor, sa nu combinam preparate cu aport de lipide mare (carne, peste gras, prajeli) cu preparate cu procent mare de carbohidrati (cartofi, fasole). Pestele ar trebui consumat minimum de doua ori pe saptamana, iar in pregatirea mancarii ar trebui sa fie folosite uleiul de masline extravirgin, ierburile aromatice (busuioc, patrunjel, marar), usturoiul si salatele de sezon", spune Robert Voicu, bucatar Unilever Food Solutions.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Legumele ar trebui sa le cerem gatite la abur pentru ca nutrientii si gustul se pastreaza mai bine. Citește mai mult...

Antrenamentele de dimineață sunt printre cele mai greu de efectuat, nu datorită nivelului de dificultate, ci datorită voinței necesare pentru a ne renunță la o oră de somn.  Găsește-ți motivația!