Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Probioticele pot avea beneficii asupra sănătății intestinale și asupra sănătății ficatului

Probioticele ar putea avea beneficii pentru organism nu doar atunci cand vine vorba despre sanatatea intestinala, ci si in ceea ce priveste sanatatea ficatului, conform unui nou studiu, citat de sciencedaily.com.

"Probioticele au fost studiate indeaproape in ultimii ani in contextul sanatatii tractului gastro-intestinal. Studiul de fata aduce dovezi clare conform carora efectele probioticelor se extind dincolo de tractul gastro-intestinal. Mai mult, ceea ce face ca acest studiu sa fie cu adevarat unic este faptul ca identifica mecanismul ce are loc la nivel molecular prin intermediul caruia probioticele actioneaza benefic asupra ficatului," afirma Bejan Saeedi, cercetator in cadrul Universitatii Emory University din Georgia.

Probioticele sunt bacteriile pe care le adaugam la dieta noastra alimentara pentru a sustine efortul de stimulare a acestor populatii de bacterii benefice de la nivelul microbiomului uman.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Medlife.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Este bine sa ai în bagaj o trusă care să conţină câteva suplimente folositoare în situaţiile de criză. Citește mai mult...

***

Bărbaţii au nevoie de 9 mg de fier zilnic, în timp ce femeile trebuie să îi asigure organismului o doză de 16-18 mg. Găsește-ți motivația!

Nici o dietă nu dă rezultate peste noapte, din păcate, iar unele femei apelează la metode extreme ca să slăbească rapid. Mai ales că au exemple negative care răzbat din peisajul monden de la noi, de vedete care recurg la înfometare pentru a ajunge rapid la silueta mult visată.

Medicul vedetelor, Dr. Kasem Abu Bakr le atenţionează pe femei să nu recurgă la asemenea metode extreme. "Dietele drastice pot deregla metabolismul, iar corpul poate ajunge diform. Asta pentru că nu slăbeşti treptat şi uniform. Această slăbire drastică face ca organismul să reţină grăsime în anumite zone, de care nu scapi decât prin operaţie. În plus, din cauza procesului accelerat de slăbire, pielea se lasă şi îşi pierde aspectul plăcut. Eu le recomand tuturor femeilor să aibă o dietă echilibrată şi să facă sport", ne-a declarat doctorul Kasem.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

A recurge, din disperare, la infometarea organismului este o strategie de slabire foarte riscanta.  Citește mai mult...

E nevoie de foarte multa rabdare si vointa ca sa scapam de acele kilograme in plus.  Găsește-ți motivația!

Indiferent de dorintele pe care le avem organismul trebuie sa primeasca anumiti nutrienti.

La baza unei alimentatii sanatoase stau cerealele, legumele, fructele, dar si lactatele cu un nivel redus de grasime. De asemenea, dintr-o dieta sanatoasa nu trebuie sa lipseasca carnea slaba precum cea de pui sau de peste datorita faptului ca este o sursa importanta de proteine si de fier.

Doctorul Maria Nitescu spune ca aceste alimente si grasimile vegetale care aduc aportul de acizi vegetali necesari organismului sunt elementele esentiale intr-un stil de viata sanatos.

Ea recomanda ca in timpul unei diete sa nu se renunte la aceste alimente sanatoase din dorinta de a slabi. Desi foarte multe persoane cred ca painea ingrasa si renunta la ea cand doresc sa scape de kilogramele in plus, doctorul spune ca painea trebuie sa fie la baza alimentatiei oricarei persoane.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Trebuie sa ai un regim alimentar si o activitate fizica corespunzaoare varstei pe care o ai. Citește mai mult...

În functie de obiectivele stabilite, există unele greseli comune care contribuie la încetinirea sau stagnarea progresului tău. Găsește-ți motivația!