Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Ouăle fac rău la inimă?

Publicat în Adevarul.ro
Ouăle fac rău la inimă?

Gălbenuşul conţine colesterol, însă, pentru mulţi dintre noi, nivelul nu este periculos

Iubitorii de omlete se pot bucura. Consumul a 1-2 ouă pe zi nu creşte riscul de a face boli de inimă la oamenii sănătoşi.

Da, gălbenuşul conţine colesterol, însă, pentru mulţi dintre noi, nivelul nu este periculos. În plus, ouăle conţin nutrienţi precum omega 3, despre care se presupune că scad riscul bolilor cardiace. Prejudecata pe care o avem faţă de ouă nu este singura.

Alte prejudecăți?

Nu este nevoie să numeri paharele cu apă pe care le bei. Astfel, este suficient să bei apă când îţi este sete şi să te menţii hidratat şi vei fi o persoană sănătoasă, potrivit aceleiaşi surse. În plus, supa, vegetalele, ceaiul, cafeaua ne hidratează, la rândul lor, şi ne şi hrănesc.

Un alt mit demontat este acela al antiperspirantelor care cauzează cancer. Unii cercetători sunt de părere că substanţele chimice din antiperspirante şi deodorante sunt absorbite prin piele, în ţesutul din proximitatea sânilor determinând tumori. Dar Institutul American pentru Studiul Cancerului este de părere că nu există dovezi concludente în acest sens.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Când ești răcită corpul tău are nevoie de substanțe cu proprietăți antiinflamatoare, care combat bacteriile, întâresc sistemul imunitar și ușurează simptomele răcelii. Citește mai mult...

***

Incearca sa folosesti din ce in ce mai putin zahar pana cand vei observa ca poti sa consumi ceaiurile si fara zahar.  Găsește-ți motivația!

In ciuda numeroaselor diete ce presupun consumul produselor degresate, cel mai indicat este să nu renunţi definitiv la grăsimile din alimentaţie.

Poate nu ştiai, însă grăsimile sunt esenţiale pentru o bună funcţionare a creierului. De aceea, în ciuda numeroaselor diete ce presupun consumul produselor degresate, cel mai indicat este să nu renunţi definitiv la grăsimile din alimentaţie.

În rândul femeilor, aproape de fiecare dată când vine vorba de grăsime, părerea unanimă este că trebuie să ne ferim de ea: fie când dorim să mâncăm "sănătos", fie când observăm câteva kilograme în plus depuse îndeosebi pe talie şi şolduri. Totuşi, indiferent de stilul de viaţă pe care îl ai, medicii nutriţionişti recomandă ca 30% din energia oferită de alimentele pe care le consumi pe parcursul unei zile să provină din grăsimi. Tot ce trebuie să ştii este cum să faci diferenţa între cele "bune", cu uleiuri esenţiale Omega 3 şi Omega 6, şi cele "rele", ce favorizează creşterea colesterolului în sânge.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Orice „lectie“ despre grasimi incepe cu clasificarea lor: vegetale si animale si in saturate si nesaturate. Citește mai mult...

Nu ai idee ce să mănânci la micul dejun sau nu ai niciodată timp suficient ca să găteşti? Invaţă de la Dr. Oz cele mai bune secrete de slăbit! Găsește-ți motivația!

Aromate si crocante, alunele de padure sunt o gustare ideala atat pentru adulti, cat si pentru cei mici.

Daca nu mananci prea des peste, desi nutritionistii il recomanda de cel putin doua ori pe saptamana, migdalele il pot inlocui (cel putin cinci samburi pe zi), deoarece sunt o sursa de Omega 3, cu rol cardioprotector. Acestea mai contin amigdalina, o substanta cu puternice proprietati revitalizante si care creste imunitatea. In cazul in care tii dieta, migdalele ofera senzatia de satietate datorita fibrelor.

Aromate si crocante, alunele de padure sunt o gustare ideala atat pentru adulti, cat si pentru cei mici. Ele cresc performantele intelectuale prin alimentarea celulelor nervoase.

Alunele mai contin substante care ajuta la combaterea virusurilor si a infectiilor bacteriene, grasimi nesaturate care scad riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare si vitamine care dau fermitate pielii (10 alune acopera doza zilnica recomandata).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Alături de nuci şi alte tipuri de alune, precum migdale, fistic sau caju sunt bogate în nutrienţi care contribuie la arderea grăsimilor, previn riscul afecţiunilor cardiovasculare şi reduc simptomele sindromului premenstrual.  Citește mai mult...

Fa o schimbare, renunta la carne pentru o zi si poti face diferenta: esti mai sanatos si tu, si mediul inconjurator.  Găsește-ți motivația!