Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Lupta anticancer este un subiect care, din păcate, este din ce în ce mai actual.

Lygia Alexandrescu a arătat că fibrele alimentare sunt esențiale pentru sănătatea colonului și, în același timp, ajută la scăderea nivelului colesterolului și stabilizează valoarea glicemiei. Ele se găsesc în fructele proaspete, în tărâțe și în legumele cu frunze verzi, iar un aport zilnic de 30-40 g ar fi suficient.

Evitarea zahărului rafinat și a produselor zaharoase (prăjituri, bomboane, pâine albă) — marea problemă a consumului crescut de zahăr este că se înlocuiesc alimentele încărcate cu nutrienți, adică este aleasă o bomboană (care nu conține nici minerale, nici vitamine, nici fibre), în loc să fie ales un măr.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în agerpres.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Este important ca alimentele din dieta de vară să fie nu numai răcoroase, ci și ușoare și să aibă acțiune calmantă. Citește mai mult...

***

Modul în care percepem alimentaţia şi alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine.  Găsește-ți motivația!

Consumă nuci, alune, seminte ca gustări între mese - 50-70 de grame de seminte la o gustare.

Nuci, alune, semințe. Acestea îți furnizează grăsimile și fibrele necesare și îți dau imediat senzația de sațietate. Consumă aceste alimente ca gustări între mese - 50-70 de grame de semințe la o gustare.

Cereale integrale. Acestea coțtin beta-glucan, o fibră solubilă care ajută organismul să perceapă senzația de sațietate și alungă foamea. Aceste alimente mai conțin antioxidați care ajută la formarea vitaminei E și inhibă sinteza colesterolului. Consumă, zilnic, la micul dejun câte o jumătate de cană de cereale (fulgi de ovăz), alături de lapte degresat.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iată câteva alimente sănătoase si sătioase care te pot ajuta să nu cazi pradă tentatiilor culinare atunci când vrei să scapi de kilogramele in plus. Citește mai mult...

Pentru ca la 21 de ani ajunsese la 84 de kilograme, Cori Gramescu s-a apucat de sport. Găsește-ți motivația!

Ce dulciuri oferim copiilor?

Ce dulciuri oferim copiilor?


Publicat în Diversificare.ro

Nutritionistii recomanda introducerea dulciurilor sanatoase in alimentatia copilului de la o varsta mai mica.

In locul dulciurilor cu zahar putem oferi copiilor nostri fie fructe, fie asa numitele dulciuri sanatoase. Dulciurile sanatoase sunt acelea care, pe langa faptul ca satisfac dorinta de dulce, au si o valoare nutritiva importanta.

Atunci cand alegem sa facem dulciurile in casa, putem opta pentru inlocuitori ai zaharului sau ai altor ingrediente considerate nepotrivite pentru copil (de exemplu, faina alba sau conservanti, coloranti etc).In cazul fructelor, este de preferat sa optati pentru fructe proaspete sau uscate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In primii 2 ani de viata, toate experientele la care este expus un copil si pe care le traieste constituie temelia viitorului adult.  Citește mai mult...

Balonarea şi acumularea excesivă de gaze în intestin pot să îţi facă abdomenul să arate mai umflat decât este el de obicei. Găsește-ți motivația!