Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Fructe

Știai că fructele cu un conținut scăzut de zahăr au de fapt cea mai mare valoarea nutrițională?

Merele - Pe lângă faptul că abundă în vitamina C și fibre (dacă sunt consumate cu coajă), merele au un conținut slab de calorii și carbohidrați, mai exact 52 de calorii la 100 de grame și 14 grame de carbohidrați. Coaja furnizează fibre necesare unei bune digestii, dar și antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură. 

Perele - Perele au indice glicemic scăzut, iar din acest motiv zahărul din ele este absorbit mai lent de organism, așadar nu vei mai pofti la fel de des la alte dulciuri sau la gustări nesănătoase. O pară de mărime medie are aproximativ 100 de calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în bzi.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Fructele, atunci când le consumi în cantităţi exagerate, pot să favorizeze acumularea kilogramelor în plus. Citește mai mult...

***

Nu e nevoie de un expert, e suficient un pic de efort de vointa. Găsește-ți motivația!

Cumpara paste fainoase, paine si cereale integrale si fa-ti rezerve generoase de fructe si legume.

Un mic dejun consistent, cuprinzand cereale integrale cu lapte fara grasimi sau cu un continut scazut in acestea, cu fructe si iaurt va pastra un nivel stabil al glicemiei in sangele tau si te va scapa de senzatia de foame pana la ora pranzului.

Apa este esentiala pentru digestie si ne ajuta si sa ne simtim plini, pentru o perioada de timp mai indelungata. Uneori, confundam setea cu foamea, asa ca poarta mereu o sticla cu apa cu tine si bea in cantitati mici si in mod frecvent – probabil ca vei ajunge astfel sa mananci mai putin.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ne putem schimba comportamentul alimentar? Da, si psihologii confirma! Citește mai mult...

Daca doriti sa pierdeti rapid in greutate, cea mai buna metoda este sa alergati.  Găsește-ți motivația!

Nu este o noutate ca laptele intareste oasele sau ca morcovii sunt buni pentru vedere.

Inulina este o fibra ce favorizeaza cresterea bacteriilor intestinale, precum si absorbtia calciului. Se gaseste in varza de Bruxelles, frunze de papadie, ceapa, usturoi, praz, cicoare, banane, faina integrala, sparanghel.

Surse bune de calciu sunt: laptele, iaurtul, toate tipurile de branza, broccoli, varza creata, somonul sardinele, tofu facut cu clorura de claciu sau sulfat de calciu, migdalele, laptele fortificat de soia, orez sau migdale, sucul de portocale fortificat.

Combinatii propuse: banane cu cereale si lapte sau sparanghel la gratar cu parmezan ras.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

La 20 de ani, poti fi destul de vulnerabila in ceea ce priveste alimentatia. Esti tentata sa incerci tot felul de mancaruri nesantoase. Citește mai mult...

Scrie-ti scopurile iar succesul va veni garantat! In realitate, scrisul pe hartie te ajuta doar la caligrafie. Găsește-ți motivația!